Již dnes nás čeká nový event v Apex Legends, který přináší zbrusu nový mód s návratem staré mapy. Hlavním obsahem aktualizace je ale várka nových skinů s halloweenskou tematikou. Na tom by nebylo nic neobvyklého, ovšem Respawn už jednou udělal takový malý přešlap, kdy u jednoho z eventu nadhodil cenu jednoho lootboxu víc, než bylo pro hráče přípustné. To se samozřejmě hráčům nelíbilo, protože cena jedné jediné krabice byla 7€, tedy něco kolem 180 Kč. Vyvrcholilo to až do takové fáze, že vývojáři napadali slovně fanoušky, kteří otevřeně vyjádřili svůj nesouhlas s touhle cenovou politikou.

Respawn nám slíbil, že tato akce už se nebude opakovat, ovšem opak byl pravdou a již dnes vychází nový event s názvem Fight or Fright, který potrvá až do 5. listopadu. „Těšit“ se v něm můžeme na nové mise, ale hlavně na nové lootboxy se spoustou zajímavých skinů. A hádejte co? Jeden lootbox vás vyjde opět na krásných 7€. Z toho vám po koupi padne jen jeden item, místo klasických 3, jak jsem zvyklí. Je pravda, to se Respawnu vzít nedá, že změn udělal dost, aby to bylo menší zlo. Tou hlavní bezesporu je možnost si vámi vybraný skin nově vycraftit. Ovšem pozor, za zvýšené množství Crafting Metalu. Samozřejmě zůstává možnost si skin koupit, v tu chvíli, co projde rotací, tam je cena nastavena na 1800 Apex Coins, což vychází něco kolem 450 Kč.

Po získání všech 24 skinů bylo i v předchozím eventu možno navíc obdržet Heirloom skin na Bloodhounda, ale museli jste si ho nejprve koupit. Zde naštěstí vývojáři postup změnili a nyní získáte Heirloom na Lifeline zdarma, pokud budete vlastnit všech 24 event skinů. Radujete se? Tak pozor. I tak to vychází něco kolem 4200 Kč.

Není divu, že se už teď začínají ozývat nespokojené hlasy nad cenou lootboxů. Fanoušci doufali, že Respawn se již poučil. Ano, pěknou novinkou je, že nyní si lze skin vycraftit, pokud máte nějakého favorita a samozřejmě dost metalu. Nevýhodou je to, že v předchozím eventu jste mohli dostat aspoň dva lootboxy zdarma, v současné době máme jako hráči smůlu. Buď zaplatíme, nebo nic.

I přesto event vypadá dosti povedeně a je velká škoda, že Respawn to takhle kazí nadměrnou cenou lootboxů. Uvidíme, jak fanoušci zareagují, až novinky uvidí přímo ve hře.