Díky skvělému přijetí remaku Resident Evil 4 a velkému zájmu ze strany hráčů (za první dva dny se prodalo více než 3 miliony kopií) se akcie Capcomu dostaly na historické maximum. V pondělí se jedna akcie obchodovala za 4 865 japonských jenů, což je přibližně 792 korun. Teď ale mají fanoušci strach, že Capcom na ně chystá boudu.

Resident Evil 4 Remake dnes obdrží dříve slibovaný první bezplatný dodatečný balíček s režimem Mercenaries, který je oblíbenou součástí této hororové survival série. Hráčům ale radost moc dlouho nevydrží. Podle všeho budou přítomny pouze čtyři postavy – Leon a Luis Serra od začátku, zatímco Krausera a Hunka si musíte odemknout. V seznamu zcela chybí Ada Wong a Albert Wesker, na což už dříve upozorňovali dataminéři.

A vzhledem k tomu, že tyhle arkádové souboje mají obsahovat mikrotransakce pro urychlení vylepšení zbraní, tak se hráči obávají, aby Capcom neměl v plánu zbývající hrdiny prodávat za peníze. Dle všeho neobsahuje režim ani všechny fáze, dostupné mají být tři etapy. Leaker Dusk Golem tvrdí, že chybějící obsah s další etapou a zbývajícími dvěma postavami přijde na řadu později. S ním má Capcom přinést ještě nový režim nazvaný Extreme.

Ada Wong se má v Mercenaries objevit ve variantě s oblečením z původní hry a doprovodí ji prý další verze Leona. Má jít údajně o aktualizaci v blízkosti dosud nepotvrzeného Separate Ways DLC, které bude zaměřeno na Adu Wong.

Připomeňme, že v minihře Mercenaries musíte v časovém limitu zabít co nejvíce nepřátel a získat co nejvíce bodů před evakuací ve vrtulníku. Zabíjením několika nepřátel za sebou získáte komba a extra body jsou i za eliminaci bossů.

Ještě menší aktualizace. Capcom se pochlubil, že po celém světě se už prodaly 4 miliony kusů remaku Resident Evil 4.