Nůž. Tak jednoduchá zbraň, která asi nemalému počtu hráčů v remaku Resident Evil 2 zachránila zadky. V čem byla ale nevýhoda takového obyčejného nožíku? Měl tendenci se ničit. Policie Raccoon City si asi nemohla dovolit do své standardní výbavy zařadit i nůž vyrobený z něčeho jiného, než je papír, ale s takovým problémem by se podle všeho neměla potýkat Jill Valentine v nadcházejícím remaku Resident Evil 3.

Pro GameInformer to potvrdil producent hry Peter Fabiano.

V Resident Evil 3 jsme nůž udělali nevyčerpatelným, takže ho můžete používat donekonečna. Jde o survival horror a cokoliv vám může dojít. Mohou vám dojít náboje. Mohou vám dojít rostliny. Může vám dojít každý předmět, který můžete použít. Takže pokud vám dojde úplně všechno, co vám zbyde? Nůž. Náš ředitel to vždycky chtěl udělat tak, že pokaždé budete mít po ruce váš věrný nůž. Něco, na co se můžete vždy spolehnout.

S takovou změnou samozřejmě platí, že Jill neumí podobné obranné manévry jako Leon nebo Claire v předchozím díle, tudíž se nože tentokrát nepoužívají na defenzivu, pokud vás za vlasy chytne nějaký ten zombík. Je to změna, v jejímž případě až čas ukáže, jestli k lepšímu nebo horšímu. Ale vzhledem k popularitě tzv. knife only runů, které byly v RE2 prakticky nemožné, pravděpodobně k lepšímu.

Ověřit si to můžete sami v nedávno vydané demoverzi dostupné na PC, PS4 a Xbox One, případně počkat na vydání celé hry 3. dubna.