Na konci listopadu vývojáři z polského studia Bloober Team prosili o více trpělivosti při čekání na nové informace o remaku Silent Hill 2. Ani dnes bohužel nemáme nic oficiálně k dispozici.

Insider Dusk Golem se snaží všechny uklidnit. Podle něj je hra po obsahové stránce hotová a nachází se ve fázi leštění. Tu má na starost jen část týmu. Zbytek se přesunul na nový projekt, jenž využívá Unreal Engine 5 a je plánován na rok 2025.

Pravděpodobně je to dříve oznámený projekt vznikající ve spolupráci s Private Division (divize Take-Two). Vyplývá to ze zprávy polské agentury, která potvrdila, že Bloober Team získal finanční prostředky pro vývoj další hry.

Vydání remaku Silent Hillu 2 a další informace jsou na Konami. Většina je přesvědčena, že titul vyjde letos na PC a PlayStation 5. Japonská společnost nebude mít důvod cokoliv zdržovat. Komunita doufá v první polovinu roku.

Bloober Team se chce stát králem hororového žánru. Autoři Observer (2017), Layers of Fear 2 (2019), Blair Witch (2019) a The Medium (2021) se hodlají posunout a vyprávět děsivé příběhy prostřednictvím plnohodnotnější akce, která zaujme více než environmentální vyprávění. Více akce v budoucích psychologických survival hororech má lépe konkurovat velkým značkám, jmenovitě Resident Evil, The Last of Us a Hellblade. Do toho tvůrci slibují větší, komplexnější a propracovanější tituly.