Nedostatek nových informací o remaku Silent Hillu 2 vyvolává u fanoušků nedůvěru. V poslední době se začaly na sociálních sítích množit dotazy, na které nakonec reaguje Bloober Team. Polské studio tvrdí, že vývoj probíhá hladce a v souladu s plánem.

„Chápeme, že mnoho hráčů po celém světě netrpělivě očekává novinky o hře, a oceňujeme vaši oddanost. Prosíme vás však ještě o trochu trpělivosti,“ vzkazují autoři s tím, že až Konami jako vydavatel zveřejní nové detaily o hře, tak jsou přesvědčeni, že se čekání vyplatí.

Bloober Team mají za podpory Konami pracovat na tom, aby návrat kultovní hororové akce byl v té nejvyšší kvalitě. Někteří tomu ale moc nevěří a obávají se problémů ve vývoji. Další vinu shazují na Konami. Jiní připomínají, že do marketingu může mluvit Sony. Tak snad něco nového ze Silent Hill 2 Remaku uvidíme 8. 12. v rámci The Game Awards. Titul byl oznámen pro PlayStation 5 a PC.

V obchodě Best Buy se nedávno objevila informace nasvědčující tomu, že hra přinese speciální hratelný příběh o původu Pyramid Head. V obchodě bylo uvedeno:

„Vžijte se do role Jamese Sunderlanda, který se vydává na cestu děsivým městečkem Silent Hill, pronásledován děsivými stvořeními, zatímco se snaží odhalit pravdu o temném tajemství.

Zažijte zásadní hororovou hru s moderní grafikou exkluzivně na PlayStationu 5.

Vrací se fanoušky velmi oblíbená postava Pyramid Head spolu se speciálním příběhem o původu, který si fanoušci mohou zahrát.“

Už dříve bylo potvrzeno využití možností konzole PlayStation 5: díky SSD má hra být bez obrazovek s načítáním a podpora 3D zvuku a haptické zpětné vazby a adaptivních spouští bezdrátového ovladače DualSense.

Video z 19. 10. 2022 oznámilo Silent Hill 2 Remake