Oznámení remaku Silent Hill 2 vyvolalo v herním světě veliký poprask. Tato klasika z dob PlayStationu 2 se vryla do paměti spoustě hráčům svou tísnivou atmosférou a jen málo titulů té doby se mohlo vyrovnat tak bezkonkurenčnímu strachu z hraní, jako to uměl druhý díl Silent Hill.

Remake dostalo pod svá křídla polské studio Bloober Team. Ti mají za sebou hororovou sérii Layers of Fear, The Medium nebo Observer. A když jsme psali, že se studio muselo probojovat nemalou konkurencí, aby titul dostalo pod svá křídla, tak to vypadá na velmi nadějnou předělávku.

Nyní dostáváme další střípky informací, nebo možná spíš spekulací, jak bude hra ve finále vypadat. Dusk Golem na Redditu tvrdil, že se v květnu dočkáme nových ukázek pro Silent Hill: Townfall. Nakonec to však byla ukázka pro Silent Hill: Ascension a pár dalších detailů.

Přečtěte si také: Remake Silent Hillu 2 více vtáhne hráče a využije PS5

Nového termínu, kdy bude vypuštěn trailer, jsme se nedočkali, ale padla zmínka právě o očekávaném remaku, a to na Discordu insidera The Snitch, kde odpovídá na otázku slovy: „100% větší než originál“. Nevíme, jestli tím myslí, že remake má být jednou tak větší jak originální titul, nebo jde jen o nějaký obsah navíc.

„Něco jsem zaslechl pár týdnů zpátky, ale zatím koukám a vyčkávám.“ Opět bohužel nevíme, o co jde, ale nepochybně se blíží odhalení nějakých nových informací, případně onoho traileru. Na to si ale budeme muset počkat.

Počkat si musíme také na datum vydání samotné hry. S největší pravděpodobností bude ale hra uvedena na trh až na začátku roku 2024. Tvrdí to herec Luke Roberts, jenž dabuje hlavního hrdinu Jamese Sutherlanda.

Remake Silent Hillu 2 je vytvářeno v Unreal Enginu 5 pro PlayStation 5 a PC. Sony má s Konami dohodnutou roční konzolovou exkluzivitu. Poté může hra zamířit na Xbox Series X/S.