12. 11. exkluzivně na PlayStation 5 vychází remake kultovního Demon’s Souls. Akční hardcore RPG od FromSoftware z roku 2009 přivádí k životu studio Bluepoint Games, které se postaralo o předělávku Shadow of the Colossus pro PS4. Dnes se můžeme podívat na druhou gameplay ukázku, která má téměř šest minut. Vše doplňuje šest nových obrázků (níže).

Od základu přepracovaná a mistrovsky vylepšená a rozšířená hra představí hrůzy mlhou zahaleného temného fantasy kraje zbrusu nové generaci hráčů. Těm, kteří již jejím zkouškám a útrapám stanuli tváří v tvář dříve, nabízí opětovnou konfrontaci s temnotou ve strhujícím grafickém zpracování při neuvěřitelně působivém výkonu.

Král Allant, 12. panovník Boletarie, si při své honbě za mocí osvojil prastaré „Soul Arts“ a probudil démona ze samotného počátku věků. S jeho vyvoláním celý kraj zahalila bezbarvá mlha, pod jejíž rouškou se z temnoty vynořila hrůzná stvoření lačnící po lidských duších. Každý, kdo tímto způsobem o svou duši přijde, ztratí rozum a zůstane mu jediný pud – touha vrhnout se na zbývající příčetné lidi.

Boletarie je odříznutá od okolního světa a rytíři, kteří se odváží proniknout hlubokou mlhou, aby místní kraj zachránili před narůstající zhoubou, se zpátky živí nevrací. Chceš-li v roli osamělého bojovníka, který se do zlověstné mlhy odvážil vkročit, zahnat démona zpět do jeho doupěte a zasloužit si titul „zabijáka démonů“, budeš se muset postavit těm nejnáročnějším výzvám.

Přečtěte si také: Remake Demon's Souls pro PS5 češtinu mít nebude