Tuzemské zastoupení společnosti Sony dnes potvrdilo češtinu pro Marvel's Spider-Man: Miles Morales, minulý týden došlo zase k potvrzení lokalizace u Sackboy: A Big Adventure. Dnes jsme se zároveň dozvěděli, že remake Demon's Souls české titulky mít nebude.

Informace se objevila v komentářích v příspěvku věnovaném češtině pro nové dobrodružství pavoučího muže.

Důvod řečen nebyl, ale je více než pravděpodobné, že za rozhodnutím nelokalizovat Demon's Souls může jeden podstatný faktor. Jde totiž o hardcore akční RPG, které není pro velkou skupinu hráčů. Navíc hra vychází výhradně na PlayStation 5, zatímco Spider-Man: Miles Morales a Sackboy: A Big Adventure si užijí i hráči na PS4. A jak je známo, PlayStation 4 je u nás dost oblíbená konzole, zatímco PS5 se teprve 19. 11. začne prodávat, a to ještě ve velmi omezené míře.

Demon's Souls vychází 12. 11. výhradně na PlayStation 5.

POPIS HRY

JAPAN Studio a Bluepoint Games přicházejí s remakem klasiky pro PlayStation Demon’s Souls. Od základu přepracovaná a mistrovsky vylepšená a rozšířená hra představí hrůzy mlhou zahaleného temného fantasy kraje zbrusu nové generaci hráčů. Těm, kteří již jejím zkouškám a útrapám stanuli tváří v tvář dříve, nabízí opětovnou konfrontaci s temnotou ve strhujícím grafickém zpracování při neuvěřitelně působivém výkonu.

Král Allant, 12. panovník Boletarie, si při své honbě za mocí osvojil prastaré „Soul Arts“ a probudil démona ze samotného počátku věků. S jeho vyvoláním celý kraj zahalila bezbarvá mlha, pod jejíž rouškou se z temnoty vynořila hrůzná stvoření lačnící po lidských duších. Každý, kdo tímto způsobem o svou duši přijde, ztratí rozum a zůstane mu jediný pud – touha vrhnout se na zbývající příčetné lidi.

Přečtěte si také: Spuštěn nový PlayStation Store, ale bez češtiny. Z cen PS5 her radost mít nebudete

Boletarie je odříznutá od okolního světa a rytíři, kteří se odváží proniknout hlubokou mlhou, aby místní kraj zachránili před narůstající zhoubou, se zpátky živí nevrací. Chceš-li v roli osamělého bojovníka, který se do zlověstné mlhy odvážil vkročit, zahnat démona zpět do jeho doupěte a zasloužit si titul „zabijáka démonů“, budeš se muset postavit těm nejnáročnějším výzvám.

Zjisti, kde cesta začala: Vyzkoušej si původní brutální výzvu, která byla od základů přepracována. Svět Boletaria poznáš v úžasné vizuální kvalitě a s vylepšeným výkonem, který nemá obdoby.

Staň se zabijákem démonů: Vydej se do severního království Boletarie – kdysi prosperujícího kraje rytířů, dnes sužovaného nepopsatelnými stvůrami a dravými démony. Seznam se s prazvláštními postavami pomatenými světem, který je obklopuje, a pusť se do odhalování znepokojivého příběhu Demon’s Souls.

Ovládni umění kouzel a války: Zdokonaluj a piluj své bojové dovednosti – nauč se, kdy na soupeře zatlačit a kdy naopak posečkat, neboť s každým promarněným máchnutím zbraní a lehkomyslnou chybou riskuješ ztrátu duší, které musíš tak pracně sbírat. Odměny za likvidaci nejsilnějších protivníků jsou však nesmírné a smrt neznamená konec – jen pouhou změnu stavu bytí.

Postav se nejsilnějším válečníkům světa: Postav se nejsilnějším válečníkům světa v zuřivém boji PvP – navíc s 1 online invazemi, které do tvého dobrodružství přinesou další nebezpečí. Nebo se vrhni do kooperativní hry a povolej spojence na pomoc v boji proti démonům.

Vlastnosti PS5 verze hry

Ohromující grafika: Podívej se, jak temný a drsný svět Demon’s Souls na konzoli PS5 ožívá díky nádhernému grafickému zpracování. Při hraní Demon’s Souls mají hráči na výběr ze dvou grafických režimů: Režim 4K (hra v rozlišení 4K) a režim vysoké obnovovací frekvence (hra s vyšším počtem zobrazených snímků za sekundu).

Rychlé nahrávání: Demon’s Souls je hra zrozená pro rychlé nahrávání. Smrt bude nedílnou součástí tvého prožitku, avšak s rychlým nahráváním se budeš moct bleskově vrátit zpátky do akce.

Haptická odezva: Díky haptické odezvě budeš v Demon’s Souls v rukách cítit energii sesílaných temných kouzel i čirých zázraků. Během vylepšených soubojů s hrozivými bossy a démony poznáš díky této technologii jejich skutečnou sílu.

Tempest 3D AudioTech v kompatibilních sluchátkách: Pohlcující 3D zvuk přivádí k životu všechny hrůzy, které v Demon’s Souls číhají za každým rohem. Poslouchej, jak se ti do zad plíží nepřátelé, a nenech se překvapit ohnivými koulemi či šípy, které ti budou létat nad hlavou. 3D zvuk tě nejen vtáhne do akce, ale zároveň rozšiřuje prožitek z věrohodnějšího prostředí, které probudí tvé obavy a úzkosti…