Isaaca Clarka začíná bolet hlava. Obyčejný technik, který má za úkol provést opravy na obrovské těžařské lodi USG Ishimura, bude muset už brzy znovu bojovat o svůj život a na palubě plné nebezpečí najít svou milovanou partnerku.

Remake Dead Space o sobě dává vědět prostřednictvím launch traileru. Ten přibližuje atmosféru a děsy, které na Isaaca na těžařské lodi čekají. Bude sám, vyzbrojen pouze svým nářadím a technickými dovednostmi. Takto musí rozkrýt hrozivou záhadu ohledně toho, co se stalo na palubě Ishimury.

„Isaac je na lodi uvězněn s nepřátelskými stvůrami, nekromorfy, a musí bojovat o přežití – a to nejen se stále strašlivější hrůzou na palubě lodi, ale také s vlastní pomalu se vytrácející příčetností,“ připomíná tisková zpráva.

Přečtěte si také: Vývojáři Dead Space mluví o úpravě Isaacova obleku pro remake

Příběh bude z velké části stejný, zaměstnanci Motive Studios ho akorát rozšířili a zaměřili se více na vedlejší postavy, které neměly v původní hře takový prostor. Hlavní lákadla remaku jsou jiná.

„Titul je kompletně přestavěn od základů tak, aby nabídl ještě hlubší a působivější zážitek. Tento remake přináší dechberoucí vizuální věrnost, napínavý atmosférický zvuk a vylepšení v oblasti hratelnosti, přičemž zůstává věrný strhující vizi původní hry,“ dodávají autoři.

Těšíte se na návrat sci-fi hororové klasiky? Remake Dead Space vyjde 27. 1. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.