K oznámení remaku zapomenuté cel-shadové klasiky XIII došlo už téměř před rokem a od té doby jsme se kromě několika nových screenshotů dočkali vlastně jenom oznámení, že byla hra odložená na letošní rok.

Vypadá to, že k dalšímu odkladu nedojde a snad nám končí i informační sucho. Dnes jsme se totiž v rámci Summer of Gaming od IGN dočkali nového traileru, přičemž na španělském Amazonu se hra objevila v limitované edice i s datem vydání.

To je stanovené na 10. listopadu/novembra. Z obrázku lákajícího na limitovanou edici se pak můžeme dozvědět, že její součástí bude steelbook, tři art cards a „Golden XIII Weapons”, tedy zlaté skiny zbraní. Za předobjednávku hry poté získáte zlatý skin pro pistoli a nůž.

Amazon každopádně uvádí limitovanou edici pouze pro PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Jak to tedy bude s fyzickým vydáním pro PC verzi není jisté.

Nový trailer výše každopádně poodhaluje více ze samotné hratelnosti a vlastně je ta hra přesně taková, jakou si můžeme pamatovat z dřívějška. V hlavní roli se vrací David Duchovny a v nabídce bude i 34 levelů, 15 zbraní a multiplayer. Vypadá to, že remake to bude skutečně vydařený.