Alone in the Dark je titul, který se na herní scéně objevil už v roce 1992 a rozhodně se zapsal do paměti i historie. Není tedy divu, že po oznámení remaku si spousta lidí přidala tenhle kousek do seznamu přání. Na to, abyste si jej mohli plně vychutnat naštěstí nebudete potřebovat znalosti z originálu nebo první předělávky z roku 2008. Na druhou stranu, kdo původní tituly hrál, užije si mnoho odkazů a narážek.

Vývojáři z Pieces Interactive ve spolupráci s THQ Nordic stále využívají originální prvky původní verze z roku 1992. Samotný příběh začíná velmi podobně jako ten původní, ale mělo by se jednat o jedinečný zážitek, jenž dovolí hráči prozkoumat originální premisu, která jej vezme na nová místa. Pokud tedy patříte mezi ty šťastné lidi, kteří si pamatují původní příběh, najdete zde mnoho referencí, ale zároveň narazíte na zajímavá překvapení.

Veteráni se tedy navrátí do doby před třiceti lety, ale přesto si vychutnají úplně nový zážitek. Zároveň nováčci v této sérii nebudou tápat. Příběh je dělaný tak, aby nebyl vázaný na své předchůdce a mohl si jej vychutnat opravdu každý.

Co se herní doby týče, tak Emily Hartwood a Edward Carnby (v podání Jodie Comeron, respektive Davida Harboura) budou hratelní. Každý z nich má na příběh vlastní jedinečný pohled. Z tohoto důvodu vývojáři doporučují, aby si hráči reimaginaci Alone in the Dark zahráli minimálně dvakrát. Každá herní část bude mít zhruba 6 až 10 hodin. Odlišné budou mimo jiné cutscény, lokace a sekvence.

Pokud bude hra dobře přijata, rádi by prozkoumali potenciální pokračování. Alone in the Dark vyjde 25. 10. na PS5, Xbox Series X|S a PC. Nové informace se dozvíme už za měsíc. THQ Nordic na 11. 8. plánuje speciální stream, kde má ukázat připravované tituly. Naopak Gamescomu se společnost účastnit vůbec nebude. Na PC a konzolích si zatím můžete zahrát prolog.