Společnost THQ Nordic využívá poklidnější období před letními prezentacemi a přibližuje připravovaný remake psychologického survival hororu Alone in the Dark. Předělávka od španělského vývojářského studia Pieces Interactive se ukázala v gameplay záběrech, odhalila datum vydání i hollywoodské herce, kteří si zahrají za ústřední dvojici.

Edwarda Carnbyho ztvární populární David Harbour (Stranger Things) a Emily Hartwoodovou Jodie Comer (Killing Eve). Příběh ve hře nabídne různé perspektivy v závislosti na zvolené postavě, alternativní události a různé reakce NPC. Podle vývojářů budou mít takto hráči důvod zahrát si remake minimálně dvakrát. Sami si vyberete, kterou postavu chcete vést.

Premisa bude podobná originálu, odehrává se tedy hluboko na jihu ve 20. letech 20. století. Tady se ztratil strýc Emily Hartwoodové. Ta se spolu se soukromým detektivem Edwardem Carnbym vydává na výpravu do sídla Derceto Manor, domova duševně chorých, kde číhá cosi záhadného.

„Narazíte na podivné obyvatele, světy jako z nočních můr, nebezpečná monstra a nakonec objevíte pletichy o sílícím zle. Na křižovatce reality, záhad a šílenství čeká dobrodružství, které vás donutí zpochybnit to, čemu ve svém nitru věříte. Komu můžete důvěřovat, čemu uvěříte a co budete dělat dál?“ ptá se tisková zpráva a připomíná, že navštívíme také hřbitov a zátoku, respektive bažiny.

Fanoušky může těšit také přítomnost Mikaela Hedberga (scenárista Amnesia: The Dark Descent a SOMA), který vede tento projekt jako režisér, což zmírňuje obavy z nezkušenosti studia Pieces Interactive. O temný jazzový soundtrack se postaral nizozemský experimentální hudebník Jason Kohnen.

A to nejlepší na závěr. Na PC (Steam), PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S je ke stažení prolog. Myšlenka je podobná demoverzi Jack in the Dark ze hry Alone in the Dark 2 z roku 1993; ovládáme jedenáctiletou dívku Grace Saundersonovou, která prozkoumává sídlo Derceto a zároveň se snaží poslat dopis Emily.

Podle tvůrců tento prolog umožňuje nahlédnout do prostředí a atmosféry, ale neobsahuje žádný boj kvůli věku hlavní hrdinky. Plná verze Alone in the Dark bude vydána 25. 10. letošního roku na stejné platformy.

Hraní prologu vyžaduje alespoň Windows 10 (64-bit), Intel Core i5- 8400 nebo AMD Ryzen 5 2600, 8 GB RAM, Nvidia GeForce GTX 970 8 GB nebo AMD Radeon RX 570 8 GB, DirectX verze 12 a 20 GB volného místa na disku. Doporučuje se Intel Core i7-8700K nebo AMD Ryzen 5 3600, 16 GB RAM a Nvidia GeForce GTX 2060 8GB nebo AMD Radeon RX 5700 8GB.