AKTUALIZACE (26. 11. 2018 - 20:20)

Domněnky nejsou pouze fámami. Rockstar Games oznámilo datum bety, které se dočkáme ve čtyřech stádiích:

  •  úterý 27. 11. 2018 - nejprve se k módu dostanou majitelé Red Dead Redemption 2: Ultimate Edition
  •  středa 28. 11. 2018 - dále získají ti, kteří druhý díl Red Dead Redemption zapnuli 26. října, tudíž v den vydání
  •  čtvrtek 29. 11. 2018 - hráči, kteří Red Dead Redemption 2 hráli v termínu od 27. do 29. října.
  •  pátek 30. 11. 2018 - všichni hráči, kteří vlastní Red Dead Redemption 2

Pokud se do online módu dostanete již v prvním stádiu, tak mód očekávejte kolem 14:30 našeho času a do bety se údajně dostanete skrze hlavní menu. V betě si samozřejmě budeme moci vytvořit svůj vlastní charakter, se kterým pak budeme objevovat celý westernovský svět Red Dead Redemption 2. Kromě všedních aktivit, které už známe ze single-playerové kampaně, nám beta již dovolí zakládat vlastní gangy čítající až sedm hráčů.

„Během trvání bety budeme pozorně naslouchat naší komunitě, která nám může nahlásit kterékoli problémy, podělit se s nápady a pomoci nám tak vyladit zážitek, který vám Online může nabídnout. Jako se všemi našimi hrami, uděláme všechno pro to, aby plná verze Red Dead Online byla tou nejlepší a doufáme, že naše komunita s námi bude tento přístup sdílet několik následujících týdnů a měsíců,“ dodává ještě Rockstar Games.

PŮVODNÍ ZPRÁVA (26. 11. 2018 - 15:32)

Red Dead Redemption 2 je výbornou hrou, to už víme - ostatně to si můžete připomenout i v naší recenzi. A to, že vývojáři z Rockstar Games vyslyšeli přání svých hráčů a rozhodli se tuto westernovou senzaci doplnit o žádaný online mód, to pro nás žádnou novinku taky nepředstavuje. Ovšem víme vlastně, na co se to těšíme? No ano, to už vývojáři tak nějak přednesli, jak můžete vyčíst z našeho předchozího článku. Jenomže za jak dlouho se ho vlastně máme dočkat? Jestli hlavní ředitel společnosti Take-Two Interactive mluvil pravdu, tak žhavte své konzole, jelikož by to mělo být již tento týden.

Co je na tom ale pravdy, že ano? To, že vývojáři něco prohlásí se sebejistým výrazem neznamená vždycky stoprocentní jistotu. Na to už jsme poměrně zvyklí. Stejně tak nás ale leckterá studia mnohdy překvapila, takže tuhle informaci nemusíme hned s nevěřícnými myšlenkami zahazovat. Nýbrž když už existují malé důkazy, že online mód je zřejmě skutečně blízko. Jak totiž zjistil zahraniční magazín Ultragamerz, někteří hráči již Red Dead Online hrají. Magazín totiž zaznamenal, že některým hráčům - pravděpodobně testerům - se na Xbox One povedlo odemknout achievementy náležící Red Dead Online. V hromadném součtu se jedná o 0,01% hráčů, což je skutečně velmi malá menšina, ovšem je to něco. Jedním z achievementů je takzvaný Breakout, který získáte po dokončení úvodní sekce módu - s největší pravděpodobností se jedná o něco podobného, jako tomu bylo u GTA Online. A jak někteří podle vyobrazených želízek odhadují, v úvodu budeme možná muset odněkud uprchnout.

Ačkoli vývojáři společně s Take-Two Interactive tvrdili, že se online módu dočkáme během listopadu, potažmo na jeho konci, v posledních pár dnech jsme se žádné nové informace nedočkali. Z tohoto důvodu nemůžeme s jistotou vědět, zda nás vývojáři překvapí či si na mód ještě budeme muset počkat. Víme ovšem, že online mód bude zprvu zpřístupněn ve formě bety. Vývojáři tak upozorňují na to, že se nebude okamžitě jednat o nejplynulejší zážitek, ale potřebují právě hráče, aby Red Dead Online mohli dovést k dokonalosti. Tak uvidíme, co na tom všem je pravdy, a jelikož se listopad blíží ke konci, nějakého alespoň částečného rozuzlení bychom se měli dočkat skutečně brzy.