Obrovská popularita GTA Online zapříčinila například to, že do základní hry GTA V se nakonec nedostaly příběhové dodatky. Příběh jako takový byl ukončen, ovšem nějakou nadstavbu by rozhodně nikdo neodmítl. Avšak stalo se tak. Zároveň tak není překvapující nadcházející novinka, tedy že i připravované Red Dead Redemption 2 se dočká své multiplayerové verze jako Red Dead Online. Ostatně už původní Redemption díl obsahoval multiplayer. 

Red Dead Online jenom podtrhne všechno to skvělé, čeho se máme v základní hře dočkat. Bude nástupcem multiplayeru z prvního dílu a bude zdarma přístupné všem majitelům Red Dead Redemption 2. 

Svět Red Dead Redemption 2 budete moci s kamarády procestovat křížem krážem, jak se říká. Rockstar slibuje pravidelné přídavky a updaty. Než se ho ale plně dočkáme, budeme si muset chvíli počkat. Prvně se dočkáme otevřené bety, která se spustí v listopadu tohoto roku. Vzhledem k tomu, že Red Dead Redemption 2 vyjde na konci října, dá se očekávat, že beta bude spuštěna chvíli poté, a snad ne až na konci listopadu. Z bety si Rockstar plánuje odnést potřebnou odezvu a poté tu westernovou smršť spustí naplno