Na oživení série Alone in the Dark pracuje tým ze studia Pieces Interactive od roku 2O19 a 26. 5. bychom se podle THQ Nordic měli dočkat streamu, který nám má odpovědět na nějaké palčivé otázky ohledně hry. Je i možné, že bychom mohli vidět nějaké ty záběry z hraní. Nic však není potvrzeno, a tak si nedělejme zbytečné naděje, ale počítejme minimálně s pár novými informacemi.

Vydavatel nicméně potvrdil, že záběrů z hraní se dočkáme na velké prezentaci THQ Nordic. Ta se uskuteční 11. 8. a zahrne i Outcast 2: A New Beginning a Trine 5: A Clockwork Conspiracy.

Reboot si dává za cíl oživit původní trilogie v nové a svěží podobě. Příběh bude zcela nový a na starosti ho má Mikael Hedberg, který má na kontě příběhy z her jako třeba Amnesia: The Dark Descent nebo například skvělou SOMU. O kvality příběhu by tak mělo být postaráno.

Kamera bude z pohledu třetí osoby stejně jako v remacích Resident Evil. Hra ještě nemá stanovené datum vydání, ale potvrzenými platformami jsou Xbox Series X/S, PlayStation 5 a PC.

Pokud máte zájem, stream se uskuteční 26. 5. ve dvě ráno našeho času.