Tak to vypadá, že odklad Quantum Error nehrozí, když společnost TeamKill Media zveřejnila launch trailer. Ten láká na hororovou střílečku. Vyjde 3. 11. letošního roku na PlayStation 5. Později se plánují také verze pro PC a Xbox Series X/S.

Pokud si koupíte digitální verzi na PlayStation Store, můžete začít hrát už od 31. 10. Hra stojí 1419 Kč. Předplatitelé PS Plus mohou až do vydání využít 10% slevu a hru koupit za 1277,10 Kč.

Quantum Error je hororová střílečka z pohledu první a třetí osoby. Vžijete se do drsného hasiče, jenž se postaví hrůzám z vesmíru ve futuristickém výzkumném zařízení. Bojovat budete s plameny i neznámou entitou a využijete při tom všelijaké zbraně, věrnou sekeru nebo kotoučovou pilu.

Mix hororového Dead Space a akčnějšího Prey poběží na PS5 v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Podporuje 3D zvuk, haptickou zpětnou vazbu ovladače DualSense a jeho adaptivní spouště, stejně tak rychlý SSD. Adaptivní spouště se projeví například při páčení dveří, střelbě nebo poskytování první pomoci. Záchranu člověka tvůrci povýšili na novou úroveň potřebou foukat do mikrofonu ovladače.

„Váš úkol je jednoduchý: zachránit z hořícího komplexu co nejvíce životů a dostat se ven. To, co začíná jako záchranná mise, však rychle upadá do temnoty, když po příjezdu zjistíte, že věci nejsou takové, jak se zdají,“ přibližují vývojáři.