Prey a Dead Space. K těmto dvěma hrám lze přirovnat Quantum Error, kombinaci first-person střílečky a survival hororu od TeamKill Media LLC, která hráče převtělí do role hasiče Jacoba ve futuristickém zařízení. To evokuje Isaaca na Ishimuře z Dead Space, kde jste také nebyli supervojákem, ale spíše civilistou.

Co na hráče v Monad Quantum Research Facility čeká, tak to ukazuje nové téměř dvouminutové gameplay video. To odhaluje pohled přes rameno a nepovedenou stealth pasáž, která se zvrhne v přestřelku. Při té využijete brokovnici i plamenomet.

„Když na výzkumné zařízení Monad Quantum Research Facility - 30 mil od pobřeží Kalifornie – zaútočí neznámá entita, komplex zachvátí plameny a je zcela uzavřen. Na místo se vydává hasičský sbor ze San Franciska a velitel hasičů Sturgis do komplexu pošle kapitána Jacoba Thomase a jeho parťáka Shanea Costu,“ píšou vývojáři detailněji o příběhovém pozadí.

„Váš úkol je jednoduchý: zachránit z hořícího komplexu co nejvíce životů a dostat se ven. To, co začíná jako záchranná mise, však rychle upadá do temnoty, když po příjezdu zjistíte, že věci nejsou takové, jak se zdají.“

Quantum Error vyjde na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PlayStation 4 někdy během letošního roku.