Když se řekne Quake Champions, většina hráčů si nejspíš pomyslí, že už musí být dávno po smrti. Tedy pokud vůbec ví, že taková hra někdy existovala. Bezpochyby jde o jeden z nejméně výrazných titulů v portfoliu vydavatele Bethesda Softworks, statistiky aktivních hráčů jsou dlouhodobě bída s nouzí, k opuštění předběžného přístupu na Steamu před dvěma lety došlo jen, aby se neřeklo... Ale navzdory tomu všemu výsledek spolupráce studií id Software a Saber Interactive stále žije.

Pokud chcete důkaz, stačí mupltiplayerovou střílečku znovu zapnout. Nově v ní totiž najdete nejen záplavu kosmetických předmětů, které jsou přidávány vcelku pravidelně a které nejspíš zajímají jen opravdu oddané hráče, ale také zbrusu novou mapu Cursed Soul. Její prostředí připomíná starověký Egypt, podporuje až 8 hráčů a je určená pro módy TDM, DM, SAC, CTF, CA, IG, UHT a I9.

To je na poměry Quake Champions poměrně velká událost, protože od konce roku 2022, kdy se ve hře objevila aréna nazvaná Crucible, na žádné nové mapy podporující více herních módů nedošlo. před rokem sice tvůrci zveřejnili speciální režim Arena Kings s vlastními mapami, ale ty jsou zpravidla dost přímočaré, vizuálně velmi prosté a v jiných herních módech se s nimi nesetkáte.

Mapu Cursed Soul a související aktualizaci tvůrci zveřejnili v souvislosti s blížícím se QuakeConem, který proběhne od 8. do 11. srpna/augusta 2024 v texaském městě Grapevine. Pokud jste přitom Quake Champions zkoušeli v minulosti, možná jste si všimli, že v průběhu tradiční LAN párty id Software lomeno PR akce Bethesdy hráči dostávají zdarma speciální skiny zbraní s motivy QuakeConu. Letošní ročník na tom nebude jinak, takže pokud chcete získat tematický skin pušky Tri-Bolt, měli byste hru zapnout mezi 5. a 12. srpnem/augustem 2024. Níže se můžete podívat na to, jak vypadá.