Player Unknown’s Battleground je v dnešní době považováno za silně návykovou hru, která negativně ovlivňuje mládež. Poté, co Indie zakročila, se teď rozhoupala i další země.

Hráči PUBG si nyní hru už nezahrají v Nepálu. Podle všeho již osm škol potvrdilo, že u žáků hrajících PUBG se objevují očividné známky agresivity a pokles průměrů. Někteří žáci dokonce hází svými telefony, když jsou požádáni o vypnutí hry. Na základě rozhodnutí psychiatrů, kteří se shodli na tom, že hra seriózně škodí, především mládeži, se v Nepálu schválila vyhláška o zakázání Player Unknown’s Battleground. Obdobnou situaci jsme mohli zaznamenat už i v Indii, kde dokonce považují PUBG za hru, která z dětí tvoří psychopaty.

Přestože obejít tento problém pro hráče není příliš složité, přistihnutí budou podle všeho čelit následkům. Pokud se chcete o situaci v Indii a o následcích porušení zákona dozvědět více, přečtěte si náš dřívější článek na toto téma.

Myslíte si, že v Indii a Nepálu lidé učinili správné rozhodnutí? Určitě se vyjádřete k této problematice dole v komentářích.