Vydání hororového survivalu Resident Evil 3 je sice za rohem, ale pokud už nyní přemýšlíte, do čeho se pustit po něm, možná vám přijde vhod již dříve oznámená hra Those Who Remain. Vývojáři se rozhodli nás potěšit novým trailerem, který mimo jiné oznamuje datum vydání - tedy 15. 5. pro PC, PS4, Xbox One. Verze pro Nintendo Switch vyjde později v létě.

Pokud je libo krátký popis, v Those Who Remain se vžijeme do role Edwarda Turnera, který po noci projíždí městečkem Dormont, aby ukončil tajnou aféru, zatímco na něj doma čeká perfektní žena a dítě. Jakmile si udělá přestávku v motelu Golden Oak, všechno se změní.

Z Dormont se stane v podstatě prázdné město a zároveň perfektní zasazení pro psychologický hororový příběh, který bude testovat váš zdravý rozum a morálku. Chybět by neměly hádanky a samozřejmě nepřátelé v podobě občanů města, které posedla jakási temnota. Proti té by mělo jít bojovat obdobně jako v Alanu Wakovi od Remedy, tedy za pomocí světla.

Vejít také budete moci do alternativní reality, v níž můžete ovlivnit i skutečný svět. Lokace v alternativní realitě přitom vydají trochu divněji, strašidelněji, nepřirozeněji. Ale jejich návštěva bude potřeba, zejména kvůli těm hádankám.

Mohlo by jít o velmi zajímavý projekt na pár temných večerů. Tak uvidíme tedy toho 15. května.