Včerejší aktualizace PlayStationu 4 způsobuje řadu problémů, o kterých jsme psali v dnešním Stručně. Hráči si ale všimli nové funkce, která nebyla v popisku nové verze firmwaru zmíněna. PS4 upozorňuje uživatele, že jejich hlas může být nahráván pro účely moderování. Tato informace způsobila na internetu velký rozruch. Hráči se začali ptát, co vedlo japonskou společnost k těmto krokům.

Když jsem tuto informaci viděl, spojil jsem si ji s dřívějšími zprávami o teroristech. Ti měli využívat hlasový chat PlayStationu, kde se domlouvali mezi sebou. Sony vzápětí vysvětlila, že upozornění o nahrávání hlasového chatu souvisí s novou funkcí v PS5, která hráčům umožní posílat nahrávky moderátorům ke kontrole.

V party budete moci nahrávat hlasové rozhovory a poslat je formou zprávy jako důkaz moderátorům Sony. Týká se to zejména toxického chování a urážek. Sama Sony nebude váš hlas nahrávat.

„Nahrávání hlasového chatu pro moderátory je funkce, která bude dostupná při spuštění PS5. Umožní uživatelům nahrávat hlasové chaty na PS5 a posílat nahrávky ke kontrole moderátorům. Vyskakovací okno, které vidíte na PS4, vás informuje, že když se účastníte chatu s uživatelem z PS5 (po vydání konzole), tak může odeslat tyto nahrávky ze své PS5 našim moderátorům,“ uvádí Sony.

Přečtěte si také: PS5 může mít problémy s SSD diskem a má levnější technologie. Porsche a motorky v Cyberpunku 2077

Prohlášení společnosti zní, že funkce nebude dostupná na PlayStationu 4. Je možné, že nahrávání bude propojeno s vestavěným mikrofonem v bezdrátovém ovladači DualSense, DualShock 4 nic takového nemá.