Sony na sociální sítě napsala důležitou zprávu. Informuje nás, že PlayStation 5 překonala dosavadní rekordy a japonská společnost pracuje na tom, aby bylo na trhu více kusů.

Jim Ryan nedávno potvrdil, že konzole PS5 je vyprodána po celém světě. Z velké části se o to postarali překupníci, kteří využívají enormní zájmu a snaží se novou generaci konzole PlayStation prodat za výrazně vyšší cenu. U nás se jejich snaha pohybují kolem 25 tisíc korun, ale jsou i inzeráty za 50 tisíc, přitom konzole s Blu-ray mechanikou se běžně prodává za 13 490 Kč a bez mechaniky za 10 790 Kč.

V dnešní krátké zprávě od Sony se dočteme, že PlayStation 5 má největší konzolovou premiéru v historii japonské korporace. Přesná čísla prodejů neznáme, ale Sony píše o bezprecedentní poptávce. Už dnes je ale jasné, že PS5 v den vydání překonala PS4. U té Sony hlásila více než milion prodaných kusů v Severní Americe a dalších 530 tisíc během prvních pěti dnů ve Velké Británii.

Přečtěte si také: Sony pozastavila výrobu headsetu PlayStation VR2

Sony navíc potvrzuje důležitou informaci. Do konce roku dorazí maloobchodníkům další zásoby PS5. Tím pádem by se mělo dostat do Vánoc i na další zájemce o konzoli. Pochopitelně dostanou přednost ti, co již mají konzoli předobjednanou.

Kolik kusů se dostane k nám, to bohužel nevíme. Co se týče vydání, tak se odhaduje, že pro Českou republiku bylo k dispozici několik tisíc kusů. Menší várku očekávají tuzemské obchody právě v prosinci/decembri a větší potom v únoru/februári. Ovšem pro nové objednávky často uvádějí až květen/máj 2021.