Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Český dabing u remaku prvního dílu Mafie byl již potvrzen, ale nadále čekáme na jména, která propůjčí postavám své hlasy. Jedním z dabérů by měl být Libor Hruška. Na svém Instagramu se s tou informací pochlubil jeho kolega Michal Holán. Hruška už byl s Mafií jednou spojen, konkrétně daboval Eddieho Scarpu v Mafia 2. Holán ještě dodává, že by nahrávání mělo začít příští týden. Zatím tyto informace berte jako spekulace.

- Ubisoft odložil červnovou aktualizaci s opravou Ghost Recon Breakpoint. Update vyjde v polovině července a jeho součástí budou i parťáci řízeni umělou inteligencí. Červencová aktualizace také vylepší PvP.

- Microsoftu nezáleží na tom, kolik v tomhle roce prodá kusů Xboxu Series X. Strategie americké společnosti se soustředí na hráče a služby. Jde především o Xbox Game Pass, zpětnou kompatibilitu a Smart Delivery, která umožní bezplatně vylepšit Xbox One hry pro Xbox Series X. Microsoft má navíc v plánu podporovat i Xbox One, Xbox Series X totiž nebude mít exkluzivity narozdíl od PlayStationu 5 od Sony.

Přečtěte si také: První hry na PS5 uvidíme pouze v 1080p při 30fps, únik o chystaných hrách, slabší Xbox ve zdrojovém kódu

- Zase to The Last of Us Part II. Tentokrát se podíváme na přepracovaný příběhový trailer do Lego podoby. Postaral se o něj kanál Pavesome Films. Jak se vám líbí Ellie z kostiček?

- Studio Housemarque odložilo jiné projekty, aby se mohlo soustředit na největší hru ve své historii. Podle nejnovějších spekulací připravují autoři her Resogun, Nex Machina a Matterfall novou značku ve spolupráci se Sony s cílem vydat ji současně s PlayStationem 5. Už v minulosti podobně spolupracovali, když Resogun vyšel také v den uvedení PS4 na trh.

Přečtěte si také: Velký týden pro hráče. Čeká nás 7 různých prezentací, včetně PS5 her a remaku Mafie

- Mezi PS4 patchi byla nalezena loga pro EA Sports UFC 4 a Call of Duty: Black Ops. První hra má mít kódové označení Magnum a druhá The Red Door. Vypadá to, že letošní Call of Duty bude restartem Black Ops. Hra nedávno obdržela velkou aktualizaci o velikosti 71 GB a v databázi PlayStation Store se nachází minimálně od 16. 5. 2020. V zašifrovaném souboru se ještě podařilo najít věci odkazující na příběhovou kampaň, multiplayer, Zombie režim a Warzone.

- Hráči jsou zklamáni ohledně ukončení podpory pro Need for Speed: Heat. Arkádové závody vyšly teprve před sedmi měsíci a už nebudou mít žádné aktualizace, natož nový obsah. Poslední patch dorazil včera a přidal cross-play podporu pro hraní mezi hráči na PC, PS4 a Xboxu One. Studio Criterion Games se nyní soustředí na budoucnost značky a chystá nový díl.

Přečtěte si také: Valorant čelí review bombingu kvůli podobnosti s Counter-Strikem

- Sony nic nenechává náhodě. Reklama na The Last of Us Part II je v Berlíně a nově na tramvajích a vozech metra v Kalifornii, jak ukazuje designér Pete Ellis z Naughty Dog. Hype train jak má být.

- Vydat Sea of Thieves na Steamu se Microsoftu vyplatilo. Pirátské dobrodružství dosáhlo vrcholu 46 204 současně hrajících hráčů a řadí se mezi jedny z nejhranějších her na platformě Steamu. Titul přitom stojí 40 euro a na Steamu je dostupný od 3. června.

- Train Sim World 2 má datum vydání. Na PC, PlayStation 4 a Xbox One si komplexní simulátor vlaků zahrajete od 6. srpna.

- Společnosti Koch Media a Paradox Interactive vydaly PlayStation 4 a Xbox One verze populární sci-fi strategie Stellaris. Ty se pochlubí přepracovaným uživatelským rozhraním pro pohodlné hraní na konzolích.

- Jeet Shroff, game director Sony Santa Monica Studio, naznačil, že tvůrci God of War budou přítomni na prezentaci PlayStation 5 Future of Gaming. Že bychom viděli něco nového od tohoto týmu? Zjistíme už ve čtvrtek od 22:00.

- Hacknutí serverů Nintenda bylo mnohem horší, než si původně japonská firma myslela. V dubnu letošního roku Nintendo potvrdilo hacknutí 160 000 hráčských účtů. Nová zpráva tvrdí, že bylo hacknuto dalších 140 000 účtů, celkem tedy 300 000 účtů. U nich Nintendo tvrdí, že méně než procento účtu bylo zneužito k podvodným nákupům.

Přečtěte si také: Kariéra v DiRT 5 bude komplexní a zahrne hlasy Troye Bakera a Nolana Northa

- Abychom o Nintendu nepsali pouze negativně, tak společnost může pro fanoušky chystat zajímavá oznámení. V Japonsku si Nintendo totiž zaregistrovala ochranné známky pro Game Boy Advance a Wii U. Už delší dobu se počítá s tím, že Game Boy Advance hry se dostanou na Switch v rámci online předplatného.

- Command & Conquer Remastered Collection je jeden z největších remasterů v historii. Redakce DigitalFoundry tvrdí, že má kolekce blízko k dokonalosti a vývojáři si dali záležet na spoustě věcí.