Očekávali jsme, že se dnes podíváme na první gameplay záběry z Need for Speed Unbound. Místo plnohodnotného videa jsme ale dostali pouze půlminutové video na Twitteru, které láká na to, abyste si vytvořili svůj styl skrz animované prvky. Na závěr se přece jen můžeme podívat na první záběry z hraní. Ty potvrzují, že NFS Unbound přinese šílenou arkádovou jízdu plnou driftování, nitra a bláznivých skoků.

Důležitou informací je, že efekty lze vypnout!

*Později vyšlo video i na YouTube (nahoře).

Krátké video nahrazují nové informace. Vývojáři tvrdí, že Need for Speed Unbound je jako přechozí díly Need for Speed, a přesto se jim vůbec nepodobá. Unbound má naplnit vaši potřebu po rychlosti, ale způsobem, jenž je jedinečný a šitý na míru právě vám.

„Stále se můžete prohánět v hyperrealistických autech v dechberoucích lokalitách. Ve hře vaše sebepoznávání přesahuje hranice garáže a rozšiřuje vaše plátno a odhaluje vám všechny rozsáhlé prvky, které z vaší jízdy dělají dobrodružství, životní styl a formu umění. S tímto novým přírůstkem do univerza NFS jsou vaše cesty k sebevyjádření neomezené – od aut a oblečení až po ulice a stopy pneumatik, které za sebou vaše auto zanechává,“ uvádí autoři ze studia Criterion Games.

„Chtěli jsme přinést výtvarný styl, který má význam pro hratelnost, takový, který jasně oslavuje hráčovy činy, umocňuje jeho zážitek a odměňuje ho na jeho cestě,“ vysvětluje art director Darren White. „Chtěli jsme hráče v Need for Speed Unbound posunout na další úroveň díky našim jízdním VFX, které nazýváme Tagy.“

Stejně jako pouliční umělci, kteří kreativně rozvracejí městskou krajinu kolem sebe, i vy budete moci tagovat svět a nechat všechny v prachu. Tagy ožijí, když nasadíte své posilovací schopnosti; ty získáte díky akcím, jako je driftování, skoky a těsná jízda, a objeví se jako dramatické, přizpůsobitelné efekty, které pomalují okolní svět, včetně ilustrativních čar, které se vyrývají kolem křivek vašeho vozu. Prostřednictvím Tagů se vy a vaše auto stáváte umělci a město je vaším plátnem.

„Inspirovali jsme se street artem a dalšími médii, kreativně jsme převrátili postavy a vizuální efekty a proměnili je v expresionistické ilustrace vás a vašich činů. Jsou to doslova graffiti, které ožívají,“ dodal White.

Ve hře najdete rozmanitou sbírku streetartových stylů od mnoha umělců z celého světa, včetně Sentrocka a JC Riviera. Tito uznávaní umělci malují Need for Speed Unbound svým charakteristickým stylem, uměleckými díly, která nejen dotvářejí kulisy hry, ale lze je také sbírat a aplikovat na vaše auto v podobě polepů.

Vedle toho můžete svůj osobní styl nadále vyjadřovat prostřednictvím svých vozů, a to ve větším detailu. Dostane přístup k novému obsahu wrapů a kompletnímu výběru kitů, stejně jako k novým vzrušujícím způsobům přizpůsobení pomocí odstranění dílů. Díky tomu můžete odhalit mechanické útroby svého vozu.

Vylepšení se dočká i váš šatník. Postavy tak budou neokoukané a výrazné.

Připomínáme dřívější článek, ve kterém se můžete seznámit s kompletním seznamem vozů. Ve hře bude největší počet automobilů známých značek. Konkrétně 143 aut, mezi nimiž nechybí Mercedes 190E, Ferrari Testarossa Coupé 1984, Ford Mustang BOSS 302 1969, NISSAN Skyline GT-R V·Spec 1999, Pagani Huayra BC 2017, Porsche 911 GT3 RS 2019 nebo Volkswagen Golf GTI 1976.

Need for Speed Unbound vyjde 2. 12. na PS5, Xbox Series X|S a PC.