Letošní QuakeCon je v plném proudu, byť v poněkud odlišném formátu než v předešlých letech. V pátek jsme vám přinesli nejdůležitější novinky z prvního dne této tradiční akce, přičemž zbylé dva dny jsou bohaté na celou řadu živých přenosů spojených s mnoha hrami, které vydává společnost Bethesda. Pokud vám však sledování streamů nestačí, chcete si zahrát něco tematického a zároveň nehodláte za nic platit, je tu jedna možnost - první Quake. Právě tuto hru nyní Bethesda rozdává zdarma každému, kdo se přihlásí ke svému účtu v Bethesda.net Launcheru (instalační soubor stáhnete zde).

Přečtěte si také: Souhrn novinek z prvního dne letošního QuakeConu

Akce je omezena na tento víkend, takže pokud vám legendární střílečka z roku 1996 chybí ve sbírce, raději moc neváhejte. Připravte se také na to, že po úspěšném spuštění launcheru a přihlášení k vašemu účtu, po němž vám již hra zůstane napořád, může být schovaná. Stačí však rozbalit nabídku všech dostupných her přes ikonku >>, najít Quake a jeho nezaměnitelnou ikonu a případně ji přetáhnout do panelu po levé straně, abyste měli hru kdykoliv po ruce.

Launcher Bethesdy se vyplatí mít nainstalovaný i kvůli nadcházející akci, jejímž předmětem je Quake 2 a Quake 3 Arena. Bethesda na svém webu slíbila, že pokud se během víkendu QuakeConu vybere 10 tisíc, potažmo 20 tisíc amerických dolarů pro vybrané charitativní organizace, budou obě hry dočasně zdarma obdobným způsobem jako první Quake. Nyní jsou již požadované částky vybrané, takže je třeba pouze počkat na to, až Bethesda hry uvolní, k čemuž by mělo dojít v dohledné době. Jakmile bude Quake 2 a Quake 3 Arena k dispozici, opět se postačí přihlásit k vašem účtu přes Bethesda.net Launcher.

Mimochodem, pokud vlastníte DOOM Eternal na libovolné platformě, doporučujeme hru zapnout do 11. srpna, načež získáte zdarma skin pro Slayera, ikonu a odznak s motivy QuakeConu. Na hráče, kteří se během tohoto víkendu přihlásí ve Falloutu 76, čeká v Atomic Shopu bezplatný oblek Sheepsquatch s démonickými variantami batohu Mr. Fuzzy, a jestli stále hrajete Quake Champions, v těchto dnech dostanete ve hře tradiční tematický skin z QuakeConu, tentokrát určený pro Railgun. Bethesda nezapomíná ani na hráče The Elder Scrolls Online, kteří mohou v případě, že mají svůj účet propojený s účtem na Twitchi, každý den QuakeConu získat při sledování Super Streamu na kanále Bethesdy speciálního peta.