Dnes začíná první den letošního QuakeConu, který se, jak jeho oficiální podnadpis At Home napovídá, výjimečně neodehrává v Texasu, ale přímo u nás doma.

První den přinesl jenom málo novinek, ale i tak příjemných. Zda se něco dozvíme i v dalších dvou dnech je zatím ve hvězdách, nicméně očekávat můžeme klasicky řadu livestreamů, rozhovorů a dalších zajímavostí. A vše důležité z dnešního dne najdete právě zde.

THE ELDER SCROLLS ONLINE

Fanoušky populárního MMORPG The Elder Scrolls Online určitě potěší nový gameplay trailer na chystanou expanzi Stonethorn. Srpnové vydání je vlastně za rohem a dva nové dungeony v útrobách Castle Thorn a Stone Garden na vás čekají.

Stonethorn vychází na PC a Google Stadia 24. 8., majitelé PS4 a Xbox One musí počkat do 1. 9.

DOOM ETERNAL

Vzhledem k tomu, že jsme už delší dobu neslyšeli o prvním placeném DLC pro singleplayerovou kampaň DOOMu Eternal, se dalo tak nějak očekávat, že na něj přijde řada během QuakeConu. To se také stalo, a tak tu máme první krátkou ukázku z DLC nazvaného The Ancient Gods, Part One. Již nějakou dobu víme, že se letos máme dočkat dvou rozšíření kampaně, a nyní to tedy soudě dle názvu vypadá, že oba přídavky budou součástí jednoho celku.

Teaser nám ukázal nové lokality a zjevně i lehce modifikované démony známé ze základní hry, přičemž více z DLC uvidíme 27. srpna během zahajovacího ceremoniálu německé výstavy Gamescom, kde si odbude premiéru plnohodnotný trailer. Hugo Martin z id Software pak prozradil, že projekt DOOM Eternal: The Ancient Gods, Part One je zasazen do období po událostech základní hry. Peklo je rozerváno, nebe je rozpolcené a legenda Slayera dále roste. Vaše řádění v roli Slayera tedy zachránilo lidstvo na Zemi před zánikem, ale přirozeně se neobešlo bez následků. Nebesy nyní zmítá mocenská nerovnováha, a tak se musí objevit pravý vládce světa DOOMu, aby vše napravil.

GHOSTWIRE

Detaily o prvním rozšíření kampaně DOOMu Eternal však zcela blednou a zapadají v porovnání s oznámením spojeným s mysteriózní akční hrou GhostWire: Tokyo od tvůrců The Evil Within ze studia Tango Gameworks. Konečně totiž máme černé a chlupaté na bílém a vrtícím ocasem zcela zásadní informaci - v GhostWire: Tokyo si můžete hrát se psy. Jestli vás tohle nepřiměje k pořízení hry, tak už nic.

KOLEKCE HER OD ARKANE

V neposlední řadě se ukázalo i studio Arkane. Chvilka mluvení o nadcházejícím Deathloop nepředstavila žádné novinky (ty ale mají přijít velmi brzy), co ale potěší, tak je Arkane Anniversary Collection. Tedy kolekce her od Arkane Studios pro PC, PS4 a Xbox One.

Kolekce obsahuje Dishonored: Definitive Edition (z nějakého důvodu u nás na Steamu ne), Dishonored 2, Dishonored: Death of the Outsider a Prey. Kolekce na Steamu je navíc doplněna ještě o Arx Fatalis a Dark Messiah of Might & Magic, tedy předchozí tvorbu Arkane ještě před Dishonored.

Během konání QuakeConu je navíc celý balíček dostupný se 70% slevou.

SHRNUTÍ PRVNÍHO DNE V INDIAN NOW!