Wasteland 3 je vydařená RPG tahová strategie, která vám nabídne snad vše, co byste od hry tohoto typu zasazené do postapokalyptického světa chtěli. Jelikož se hře dařilo, byla jen otázka času, než dojde na oznámení nějakého toho rozšíření. Nakonec jsme nemuseli čekat ani zvlášť dlouho, protože DLC nazvané The Battle of Steeltown, které s sebou přinese novou lokaci, herní mechaniky a úpravy do základní hry, vyjde již 3. 6.

Přečtěte si také: Wasteland 3 má mít minimálně 10 velkých konců

V rámci tohoto příběhového rozšíření zavítáte do obřího továrního komplexu pojmenovaného Steeltown. Tohle místo je významné pouze jednou věcí a tou je jeho výrobní síla. Je to právě Steeltown, který vyrábí veškeré zbroje, náklaďáky, zbraně a roboty pro Colorado. Problém je v tom, že dovoz veškerého vybavení byl najednou pozastaven a hlava celého komplexu, Abigail Markham, se pouze vymlouvá.

Je tedy na vás, Rangers, abyste všemu přišli na kloub. Když ale dorazíte do Steeltownu, naleznete ho úplně v dezolátním stavu. Dělníci stávkují, celý komplex je napaden bandity a nikdo nesmí být vpuštěn dovnitř. Jestli někdo něco rychle neudělá, může to mít pro Steeltown a samotnou Abigail Markham zdrcující následky. Pomůžete Steeltownu se postavit zpět na nohy a vrátíte vše do zajetých kolejí, nebo ho necháte padnout? To vše je čistě ve vašich rukou.

„The Battle of Steeltown nepředstavuje pouze novou fantastickou kapitolu příběhu Wasteland 3,“ řekl David Rogers ze studia inXile Entertainment. „Plná možností, následků a humoru unikátního pro Wasteland 3, je také vyvrcholením veškeré tvrdé práce, kterou jsme do hry vložili od jejího vydání.“

Přečtěte si také: Vydavatel vylepšených edic Baldur’s Gate a Planescape Torment chystá novou značku

Kromě nových úkolů a příběhu samotného se do hry dostanou i noví nepřátelé, nové vybavení a nové herní mechaniky. Souboj s příchodem nového DLC přinese novou úroveň komplexnosti v rámci nových herních mechanik jako jsou „ničivé telegrafické útoky a sčítající se stavové efekty.“ Mimo to dojde také na nesmrtící zbraně a elementární štíty.

Své dobrodružství ve Steeltownu navíc můžete začít téměř kdykoliv, jakmile do rozšíření vstoupíte, souboje a vybavení budou upraveny tak, aby byly shodné s vaší současnou sílou. Tím vám umožní prožití skvělého a vyváženého herního zážitku, ať už se do The Battle of Steeltown pustíte kdykoliv.

Menších změn se dočká také základní hra, která nabídne nové nepřátele, zbraně, zbroje a střetnutí na světové mapě. David Rogers tvrdí, že „ti, kteří hrají Wasteland 3 poprvé, budou hrát tu nejlepší verzi hry.“ Pokud tedy uvažujete o pořízení Wasteland 3, asi se vyplatí počkat na vydání rozšíření The Battle of Steeltown, které dorazí na PC, PlayStation 4 a Xbox One již 3. 6.