Minulý týden vyšla nová generace konzolí od Sony a Microsoftu v Japonsku a tamní magazín Famitsu nyní přináší informace o tom, jak se PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S vedlo v zemi vycházejícího slunce.

Podle Famitsu je na čele Sony. Za první čtyři dny se mělo PS5 podařit prodat 118 tisíc kusů. Xbox Series X a Series S mají mít dohromady 21 tisíc kusů za šest dnů. V Japonsku má 88 procent PS5 tvořit verze s Blu-ray mechanikou a pouze 12 procent Digital Edition.

Nic se tedy nezměnilo. PlayStation je nadále v Japonsku velmi silný. Zástupci Microsoftu v předešlých měsících mnohokrát zdůraznili, že je pro ně japonský trh důležitý, ale ještě budou muset zapracovat na tom, aby tamní hráče přesvědčili. Tady je ale také nutné dodat, že Microsoft podcenil zájem o nový Xbox a konzole byly okamžitě vyprodány. Některé obchody se dokonce rozhodly pro loterii, kdy si konzoli mohli koupit jen vítězové.

Přečtěte si také: Microsoft chystá Xbox Series X bez mechaniky. Má zcela odlišný design a nový ovladač

Nejprodávanější next-gen hrou byl Marvel's Spider-Man: Miles Morales, který má na kontě 18 640 kopií. Na druhém místě skončil remake Demon's Souls s prodeji 18 607 kusů.

Uvidíme, zda se dozvíme čísla ze Spojených států a Evropy. U nás PS5 vychází zítra, zatímco Xbox Series X/S je dostupný od 10. 11. Microsoft už dříve varoval, že čísla zveřejňovat nebude.