Říjen/október. Měsíc nejčastěji spojován s pochmurnou a tajuplnou atmosférou. Ať už je to tím, že v tomhle měsíci bývá dost často zataženo a přeháňkami se to v něm jen hemží či něčím jiným, je v podstatě jedno. Prostě desátý měsíc roku nám dokáže navodit tu správnou strašidelnou atmosféru. Což znamená, že je tím nejlepším měsícem na zahrání nějaké té hororovky. Stačí si vybrat správný den, zhasnout světla, pohodlně se usadit a 20. 10. si zapnout Amnesia: Rebirth

A pokud se stále rozhodujete mezi rozšířením do DOOM Eternal, a právě zmíněnou Amnesií, tak dnešní trailer by vám mohl dost pomoci. Zaměřuje se totiž na příběh a prostředí, ve kterém se budeme snažit vzdorovat našemu strachu.

Abych byl trochu konkrétní, tak příběhovým trailerem nás provádí Salim. Ten je jedním z členů posádky letadla The Cassandra. Spousta přeživších se vydala hledat pomoc do pouště Algerian zahalenou rouškou tajemství, avšak nikdo se nevrátil. Takže se Salim stal posledním přeživším, ale ve skutečnosti nebyl úplně sám. Povedlo se mu narazit na jistou kreaturu

I když nás trailerem provádí Salimův hlas, ve hře se ujmeme role Tasi Trianon. Ta bude jistě nějak napojená na Salimovu osobu, jelikož na konci videa si můžeme všimnout, že svůj vzkaz Salim odkazuje právě Tasi. To ale nemění nic na tom, že se Tasi ocitá v nebezpečné poušti zcela osamocena. Takže se společně s ní budeme muset prokousat přes všemožná místa. Nehezká místa. Těch bude hned několik, a to od vyprahlé pouště, přes temné jeskyně až po podivná mimozemská místa. Do toho všeho přidejte strach z neznáma, jelikož kdo ví, co se skrývá v temných zákoutí tohoto místa? Povede se vám nalézt pravdu skrývající se za pouští Algerian, nebo padnete za oběť svému strachu? 

To budete moci zjistit již 20. 10., kdy nám Amnesia: Rebirth vychází na PC a PlayStation 4. Sice tu máme i to rozšíření pro DOOMa, ale já osobně bych sáhl po tomhle. Přece jen, do kosení démonů se můžete pustit kdykoliv, ale tu správnou atmosféru pro zahrání hororovky najdete zejména v tomhle období.