Máme tu první gameplay trailer na nadcházející horor Amnesia: Rebirth od studia Frictional Games, které se pár týdnů před vydáním hry probudilo, aby nám nový hororový zážitek blíže představilo.

Popravdě o Amnesia: Rebirth víme akorát to, že se odehrává 100 let po Amnesia: The Dark Descent s novou hlavní hrdinkou. To je stává Tasi Trianon, která se po havárii letadla ocitne v alžírské poušti a musí si vzpomenout na svou minulost, aby se dokázala vrátit zpět do normálního života.

V první gameplay ukázce připomíná hra starší díly série. Tasi se potuluje temnými chodbami, které osvětluje jen její lucerna nebo sirky. Jakmile se ale snaží odstranit pytle u dveří, tak ji začne něco pronásledovat. Slyšíme podivné, strašidelné zvuky. Následuje střih a ocitáme se venku, Tasi leze do starého tanku, z něhož se pokouší vystřelit a rozbít zeď, aby se dostala dál.

Kromě toho vidíme také různorodé prostředí, mechanické řešení hádanek a všelijaké nástrahy a pasti. Vývojáři slibují také flashbacky, v nichž poznáte minulost hlavní hrdinky.

Amnesia: Rebirth vyjde 20. 10. 2020 na PC (přes Steam, Epic Games Store a GOG), PlayStation 4 a Xbox One.

Přečtěte si také: Longlegs: Nejslibněji vyhlížející horor letoška se pochlubil další znepokojivou upoutávkou