S obnovou oblíbené série leteckých simulátorů Microsoft Flight Simulator má společnost z amerického Redmondu velké plány. Jsou nám prezentovány i na trojici nových videí a screenshotech.

Grafická stránka krajiny vypadá vskutku nádherně a svět bude dost rozmanitý a realistický s možností letět kupříkladu do New Yorku, na Saharu, na Island nebo k japonské hoře Fudži. Zkrátka by si měl v této hře každý přijít na své.

Vývojáři myslí i na nováčky, pro něž bude Microsoft Flight Simulator mnohem přístupnější, ale současně ostříleným hráčům nabídne propracovanou hratelnost se vším všudy.

S těmito slovy jde ruku v ruce vytvoření celého našeho světa. Tvůrci pro jeho vznik využívají satelitních map z vyhledávače Bing. Dokonce bude ve hře existovat systém, jenž vám umožní aktivovat počasí na základě skutečných povětrnostních podmínek. Takže když bude například pršet v Praze, budou se kapky deště objevovat i nad Prahou ve hře.

Pochopitelně nejde pouze o tyto detaily. Microsoft Flight Simulator nabídne pilotování letadel všeho druhu, od malých letounů určených pro vyhlídkové lety až po velká přepravní letadla dnešní doby. Potěšující maličkostí je také podpora modifikací a pro autory jsou momentálně prioritou počítače.

Pokud jsem vás textem zaujal, určitě se podívejte na tři gameplay videa. Ta nám ukazují let nad německým Berlínem, americkým Orlandem na Floridě a britským Newcastlem. Doprovodné obrázky zase potvrzují rozmanitost světa, přítomnost mraků a možnost hrát si s kamerou, aby si každý z nás mohl ve hře tyto záběry vychutnat po svém. Už se těšíte?

Microsoft Flight Simulator vyjde v roce 2020 na PC s Windows 10 a Xbox One. Později je v plánu i verze pro novou generaci Xboxu. Osobně mám strach, jak jednotlivý hardware takhle ambiciózní projekt rozjede, zejména potom slabší modely Xboxu One. Hra bude v den vydání součástí Xbox Game Passu.