Vše směřovalo k tomu, že Assassin's Creed Shadows vyjde v listopadu/novembri letošního roku. Ubisoft měl naplánovanou velkou prezentaci na Tokyo Game Show 2024 a chtěl hratelnou ukázku nabídnout také návštěvníkům říjnového EGX. Z obou akcí se ale francouzská společnost stáhla a oznámila odklad akčního RPG na únor/február 2025.

Krátce po odkladu se začaly objevovat až bizarní domněnky a spekulace. Některé dokonce zmiňovaly, že se vývojáři rozhodli odstranit Yasukeho. Africký původ jedné z hratelných postav některým hráčům dost vadí. Dokonce v Japonsku vznikla petice.

K ničemu takovému ale nedojde. Obsah hry je již dávno hotov a nyní jsou vývojáři ve fázi ladění a odstranění chyb/problémů. Kdyby se pustili do tak zásadních změn těsně před vydáním, tak by potřebovali mnohem více času, protože by spoustu již dokončených věcí museli hodit do koše. Nemluvě o změnách v scénáři. Tuto možnost shodil ze stolu i novinář a insider Tom Henderson.

V Ubisoft Québec jen potřebují čas, aby hru vyladili po herní i technické stránce. To je dnes už běžné vysvětlení, které slyšíme u téměř každého odkladu. Ubisoft to komunikuje tak, že nechce opakovat chyby, kterých se dopustil v případě Star Wars Outlaws. To potvrzuje YouTuber PH. Ten ve svém nejnovějším videu uvedl několik informací od zdrojů ze společnosti. Dle nich obsahuje dobrodružství ve feudálním Japonsku až příliš mnoho chyb. Celkově ale v Ubisoftu v kvality Assassin's Creed Shadows věří. Víru jim dodávají interní testy i preview od novinářů. Prodeje se očekávají kolem 10 milionů, tedy jako u Valhally.