Očekávaný Cyberpunk 2077 před vydáním nasbíral 8 milionů předobjednávek a dlouhý vývoj se zaplatil během jednoho jediného dne. V polském studiu CD Projekt RED ale nemohou slavit. Místo popíjení šampaňského se museli vrhnout zpět do práce a hru opravit. Akční RPG totiž trpí řadou chyb, bugů a technických nedodělávek - zejména na konzolích.

Žalostný stav Cyberpunku 2077 má dohru. Hráči přestávají polskému studiu, které vytvořilo trilogii Zaklínače, věřit. Internetem se nesou negativní názory a recenze, které zanechávají stopu na image a výsledcích celé společnosti. Nepříjemnou dohru to má i pro zakladatele polské korporace.

Úplně nahoře najdete Indian Now, které je věnováno informací o tom, co zaznělo při schůzce s akcionáři CD Projektu RED.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077: Daniel Vávra byl ze začátku zmaten. Pak si ale hru užil

Redaktoři Bloombergu spočítali, že aktiva zakladatelů CD Projektu klesla o více než miliardu amerických dolarů. Za posledních šest dnů hodnota akcií CD Projektu klesla o třetinu.

„Reputace studia a jeho vedení je značně ovlivněna. Během několika dnů se CD Projekt změnil z nejoblíbenějšího studia na nejvíce nenáviděné. Získání důvěry zpět je možné, ale vyžaduje to spoustu času a úsilí,“ uvádí Bloomberg. Kromě toho výrazně poklesly předpoklady prodejů - z téměř 30 milionů na 25,6 milionu v prvních 12 měsících po vydání hry.

Prvním krokem je rychlá oprava hry. CD Projekt RED slíbil, že důležitý patch vyjde v následujících dnech, další velký bude následovat v lednu/januári a třetí velký v únoru/februári. Pozorovatelé očekávají, že tato práce navíc oddálí premiéru multiplayeru. Ten má být samostatným a velkým projektem. Původně nás s ním chtěli vývojáři seznámit na začátku nadcházejícího roku.