Dnešní novinka je bohužel smutná. To, že si hra získá srdce mnoha fanoušků a sklízí potlesk ze všech stran totiž neznamená, že se musí dočkat pokračování. A bohužel je to i případ Pentimentu.

Jeden z hlavních vývojářů Josh Sawyer totiž na svém osobním Tumblr účtu odpovídal na otázku, jestli se plánuje druhý díl. Otázka byla stavěna na jakémsi titulu Palimpsest, jenž vyvolal diskuze, jestli se nejedná o plánované pokračování.

Josh tohle nedorozumění rychle vysvětlil. Palimpsest byl totiž jen první, pracovní název pro Pentiment. Microsoft měl strach, že název se neudrží dlouho v tajnosti, a tak se projekt přejmenoval na název, který má dnes. Nicméně už od začátku vývoje se hra plánovala jako samostatný titul a Josh je spokojený s fází, ve které hra skončila. Doufá však, že v lidech zrodí spousty inspirací pro nové příběhy do budoucna.

Pentiment je velmi roztomilá příběhová adventura, která si svou stylizací získala mnoho herních fanoušků a vysloužila nejednu nominaci za svůj příběh. Není se čemu divit, stojí za ním totiž veteráni RPG žánru z Obsidian Entertainment. Pokud se však chcete o hře dozvědět více, odkážeme vás na naší recenzi zde