Na návštěvu do nelítostného feudálního Japonska se vypravíme 26. 6. 2020, kdy na PlayStation 4 vyjde exkluzivně hra Ghost of Tsushima od tvůrců inFamous. Společnost Sony dnes oznámila přesné datum vydání, zveřejnila příběhový trailer a odhalila speciální edice a bonusy k předobjednávce. Jak už bylo dříve potvrzeno, hra bude dostupná s českými titulky.

Nový příběhový trailer se soustředí na hlavního hrdinu Jina. V minulosti nám vývojáři ukázali svět kolem Jina, ale tentokrát nás seznamují s lidmi, se kterými se setkáme v tomto světě, a nechávají nás ochutnat hrozby, které nutí Jina se proměnit v nový druh válečníka. Ve videu máme možnost vidět několik Jinových spojenců a nepřátel.

Lidé ze studia Sucker Punch Productions se ale rozhodli zaměřit na dvě postavy. Prvním je Jinův strýc, Shimura, jito (lord) Tsushimi a člověk, co Jina de facto vychoval. Od dětství hlavního hrdinu trénoval tradičním způsobem samurajů a je znepokojen tím, jakou taktiku si Jin začal osvojovat, když se vzdal učení a stal se z něho Duch (Ghost).

Druhou důležitou postavou je Khotun Khan. Khan je vůdce mongolské invazní armády a nemilosrdný, mazaný nepřítel, který využívá vše, co ví o samurajích, aby se je pokusil zničit. Je to brutální, nemilosrdný protivník, kterého nesmí Jin podcenit.

Čtyři fyzické edice hry

Dále tu máme představení několika různých edic hry. Ve všech edicích Ghost of Tsushima najdete bonus v podobě avatara Jina, digitální mini soundtrack s vybranými písničkami a dynamické téma Jina pro PS4. Pokud se rozhodnete koupit digitální verzi, tak v nabídce najdete Deluxe edici, která obsahuje digitální kopii hry společně s Hero of Tsushima - skin pro koně a sedlo a maska, meč a zbroj pro Jina. Digitální Deluxe edice obsahuje ještě in-game předměty Charm of Hachiman’s Favor a jeden technický bod, stejně tak dynamické samurajské PS4 téma, digitální mini art book od Dark Horse a digitální komentář tvůrců.

Obchody by měly mít v nabídce čtyři fyzické edice. Standardní edice se hrou, u vybraných prodejců ale bude Standard Plus Edition s uměleckým artworkem a speciálním obalem. Dále je tu Special Edition se steelbookem, digitálním mini art bookem, komentářem tvůrců a in-game předměty.

A na závěr Collector’s Edition s replikou masky hlavního hrdiny. Maska má být těžká a vyrobena z polyresinu, avšak není určena k nošení. Místo toho zahrnuje individuálně očíslovaný stojan, takže si ji můžete vystavit na poličce. Kromě masky nabízí sběratelská edice ještě sashimono (válečný prapor) o délce téměř 1,4 metrů a tradiční furoshiki (balicí hadřík). Pochopitelně dostanete i kopii hry se steelbookem, fyzický 48stránkový mini art book od Dark Horse a látkovou mapu celého herního světa. Plus voucher pro veškerý digitální obsah z Digital Deluxe Edition.

Detailně o Ghost of Tsushima

„Mongolská říše při svém tažení na Východ zpustošila koncem 13. století celé národy. Mezi japonskou pevninou a obrovskou mongolskou invazní flotilou, které velí nelítostný a prohnaný generál Khotun Khan, stojí pouze ostrov Cušima. Po první vlně mongolského útoku ostrov hoří a samurajský válečník Jin Sakai jako jeden z posledních členů svého rodu přežívá. Je rozhodnutý udělat za každou cenu cokoli, aby ochránil svůj lid a znovu získal svůj domov. Musí odsunout stranou tradice, které ho jako válečníka formovaly, najít si novou cestu zvanou Ghost a vést nekonvenční válku za svobodu Cušimy,“ přibližuje Sony svou novou PS4 exkluzivitu.

V akční stealth adventuře Ghost of Tsushima od tvůrců inFamous se vydáte za hranice bitevního pole a zažijete život ve feudálním Japonsku. Budete se toulat širokou krajinou a rozhlehlým územím, potkávat propracované postavy, objevovat starobylé památky a odkrývat skrytou krásu Cušimy.

„Prozkoumej propracované oblasti ukazující rozmanitost života na tomto rozlehlém ostrově – od rozvlněných polí a tichých svatyň až po starobylé lesy, vesnice a drsnou horskou krajinu. Hledej klid v tichých momentech přírodní harmonie a potěšení ve chvílích, jež budeš sdílet s lidmi, kterým cestou pomůžeš.“

Hrát budete za Jina, který byl vychován a vycvičen po způsobu samuraje. Když Mongolové snadno porazili jednotky samurajů, Jinovi se zhroutil svět. Stojí před nejtěžším rozhodnutím svého života: ctít tradice a obyčeje své samurajské výchovy a vést boj, který nemůže vyhrát, nebo se odchýlit od své samurajské cesty a ochránit ostrov a jeho lid jakýmikoli nezbytnými prostředky? Ve své honbě za znovuzískáním Cušimy musí Jin vyhledat radu a podporu starých přátel a nových nečekaných spojenců. Musí se rozejít s tradicí, stát se novým typem válečníka a za každou cenu ochránit to, co zbylo z jeho domova a lidu.

„Mongolští nepřátelé jsou v boji i svou výzbrojí nepředvídatelní a děsiví. Navrch získáte tím, že si osvojíte Jinovy dovednosti a naučíte se novou taktiku na obranu ostrova a na ochranu lidu Cušimy. Se svou katanou vyzvi své protivníky v přímém boji zblízka v jedinečném bojovém samurajském zážitku, který tě vtáhne do akce. Mistrovsky si osvoj luk a se smrtící přesností eliminuj vzdálená nebezpečí. Zdokonal svou stealth taktiku a překvapivými útoky dezorientuj a přepadni nepřipraveného nepřítele.“

„Přizpůsobivá krajina a organický přístup k boji dělá z Cušimy dokonalé hřiště, kde můžeš kombinovat dovednosti, zbraně a taktiku a nalézt pro svůj hrací styl perfektní bojovou směs. Přizpůsobivost a kreativita se v probíhajícím Jinově příběhu stanou tvými největšími zbraněmi.“