Bloober Team zveřejnili příběhový trailer na svůj připravovaný psychologický horor The Medium, který představuje klíčové postavy, tedy ústředí postavu Marianne i hlavního záporáka The Maw.

Autoři hororových titulů Layers of Fear, Observer a The Blair Witch chtějí hráčů na počítačích a nové generaci Xboxu přinést možnost prozkoumat a zažít konflikt ze dvou úhlů pohledu. Umožní to duální svět promítající dva odlišné herní světy: ten skutečný a duševní. Ve hře se stanete médiem a příběh se bude točit kolem děsivé vraždy dítěte v opuštěném hotelovém letovisku Niwa, které se před mnoha lety stalo dějištěm šílené tragédie. Na tomhle místě budete hledat složité odpovědi.

Hlavním záporákem je ďábelská entita zvaná The Maw. Jeho hlasu se ujmul známý Troy Baker, který atmosféru The Medium přirovnává k Silent Hill a Dead Space. Jako médium jasněji uvidíte, že neexistuje žádná jednoduchá pravda, jak ji vnímají ostatní. Zdá se, že nic není takové, jak se zdá, všechno má svou druhou stránku. Atmosféru má skvěle dotvářet „duální“ soundtrack Arkadiusze Reikowského z Bloober Team a legendárního skladatele Akiry Yamaoky, který stojí za soundtrackem právě k sérii Silent Hill.

The Medium očekávejte koncem letošního roku ve verzích pro PC (přes Steam a Microsoft Store) a Xbox Series X/S. Tady se hodí připomenout, že Bloober Team pracují také na Observer: System Redux pro PC, PS5 a Xbox Series X/S. Jde o vylepšenou a rozšířenou verzi původního Observeru z roku 2017.

Přečtěte si také: Observer: System Redux startovním titulem nové generace konzolí