Série Halo se do žánru stříleček zapsala zlatým písmem. Přesto ale původní tvůrci na nových dílech již nepracují. Studio Bungie se od Microsoftu utrhlo a rozhodlo se vydat cestou Destiny. To Marcus Lehto se usadil ve studiu V1 Interactive a začal s malým týmem pracovat na svém vysněném projektu, který příští týden spatří světlo světa. O jeho kvalitách se nás snaží přesvědčit přes dvě minuty dlouhých launch trailer.

Seznamte se s Disintegration. Sci-fi střílečkou z pohledu první osoby, která kombinuje tento žánr s prvky realtimových strategií. Druhou zvláštností na titulu jsou Gravcycly. Jde o vznášející se plně vyzbrojené stroje, s nimiž budete brázdit bitevní pole a užívat si rychlou akci s explozemi. Mezitím povede svůj tým napříč různorodými misemi, abyste porazili armádu legie Rayonne, která chce ovládnout svět a provést proces integrace u všech lidí na planetě.

Příběh se odehrává v době, kdy je planeta na pokraji zkázy. Lidé přišli na způsob, jak přežít. Jde o integraci, během níž je lidský mozek přenesen do robotického těla. Nyní ale může být integrace zkázou, což nesmíte dopustit.

Singleplayerová příběhová kampaň není jediným lákadlem. V Disintegration nemůže chybět frenetický multiplayer. V něm piloti a jejich posádky budou soutěžit ve střech režimech na šesti různých mapách.

V zahraničí se objevují první recenze na singleplayer. Podle nich na tom kampaň není špatně, má několik dobrých a nových nápadů a zabíjení nepřátelských robotů je sranda, ale postrádá taktickou hloubku a ve své podstatě jde o přímočarou vzporu proti zlým robotickým vládcům. Střelba v létajícím stroji je jednoduchá a časem se zážitek stává stereotypní.

Tak co, líbí se vám Disintegration? Hra vyjde 16. 6. na PC, PlayStation 4 a Xbox One.