Vývoj budoucích dílů ze série Forza Horizon povedou jiní lidé. Hlavní tváře těchto závodů totiž opustily Playground Games, aby společně pracovaly na nových projektech v nově založeném studiu Maverick Games.

Nové britské studio vede Mike Brown. K bývalému kreativnímu řediteli Forzy Horizon 5 se přidávají hlavní producent Tom Butcher, technický ředitel Matt Craven, technický umělecký ředitel Gareth Harwood, zvukový režisér Fraser Stachan a umělecký režisér Ben Penros.

Celkem Maverick Games zaměstnává 10 lidí, kteří pracují na vzrušující prémiové hře ultra vysoké kvality. Projekt je zasazen do otevřeného světa a vyjít má na PC a nespecifikované konzole.

Pracovat zdá se mohou v klidu, protože mají zajištěné významné finanční prostředky. Ty jim umožní vybudovat domov, který bude podporovat kreativní přístup všech zaměstnanců, jejich kreativitu a odhodlání riskovat.

Zdá se, že v Maverick Games chtějí jít na vývoj trochu z jiného úhlu pohledu a chtějí přijít s něčím novým a inovativním. Nejprve ale musejí splnit cíl a rozrůst se na 140 zaměstnanců.

Důvod proč vývojáři odcházejí z Playground Games, zůstává záhadou. Studio Playground Games bylo založeno v roce 2010 a má za sebou pouze jedinou značku, a tou je právě série Forza Horizon. Přichází však závan změny, jelikož šéf Xbox Game Studios Matt Booty si všiml, s jakým smyslem pro detail tito lidé vytvářejí herní světy ve hrách Forza Horizon a rozhodl se jim svěřit další díl z neméně známé značky Fable.

Dále zmínil, že tito vývojáři sdílí vášeň a chápou, co dělá Fable tak jedinečným, a ukončil to se slovy, že nepochybuje, že výsledný produkt bude velmi kvalitní.

Jak si myslíte, že se povede RPG titul Fable od tvůrců závodní série a s čím novým vyrukují lidé, kteří se chopili otěží Maverick Games a ambicemi jenom přetékají?