Klidné nedělní odpoledne narušila společnost Square Enix, která oznámila Kingdom Hearts 4. V téměř osmiminutovém videu věnované oslavám 20. výročí série je přítomna ochutnávka ze čtvrtého dílu.

První záběry z Kingdom Hearts 4 mají zhruba čtyři minuty a potvrzují, že výtvarný styl ve fantasy světě s postavami od Disney a Pixaru bude velmi podobný předchozím hrám. Tentokrát ale vývojáři sázejí na realističtější vzhled.

Ve videu je k vidění hlavní hrdina Soro, který se probouzí ve městě Quadratum, které je zřejmě vytvořeno podle naší reality. Klid naruší temný a velký přízrak. Následuje boj s monstrem. Na obrazovce jsou některé prvky rozhraní, což naznačuje, že se jedná o záběry z hraní. Ke konci traileru máme potvrzenou přítomnost Kačera Donalda a Goofyho. Ti jsou odděleni od Sory a putují temnou a skrytou lokací, zdá se, že hledají Soru.

Fanoušci Kingdom Hearts se mohou těšit na nový příběh. Dodatečná tisková zpráva uvádí, že město je velké a rozsáhlé a zasazené do nádherného, realistického světa, jenž se nepodobá ničemu, co kdy bylo v sérii Kingdom Hearts k vidění. Samozřejmě se vrátí známé postavy a společníci hlavního hrdiny, stejně tak se objeví zcela nové postavy.

Na další podrobnosti, včetně data vydání a cílových platforem, si musíme počkat. Vývoj je dle Square Enix v rané fázi.

Místo detailů byla představená nová hra pro Android a iOS s názvem Kingdom Hearts Missing-Link. Její uzavřený betatest začne později v letošním roce a celý titul se bude odehrávat v říši Scala ad Caelum a chybět nebude nový originální příběh a vzrušující bitvy.

Kingdom Hearts 3 vyšlo na začátku roku 2019 na PlayStation 4 a Xbox One. O dva roky později následovala verze pro PC a o další rok později verze pro Nintendo Switch.