Planet Zoo: Console Edition oficiálně oznámena. Oblíbená simulace kreativního managementu dorazí na konzole Xbox Series X/S a PlayStation 5 už 26. 3. letošního roku. Prodávat se bude za 50 eur a za předobjednávku hráči získají tři exkluzivní zvířata do své zoologické zahrady: hrošíka liberijského, varana komodského a gazelu thomsonovou.

V nabídce bude ještě Deluxe Edition za 60 eur. Ta zahrne dalších 16 zvířat a dva další scénáře zasazené do srdce tropických deštných pralesů jihovýchodní Asie a bohatých mokřadů. Ultimate Edition za 120 eur obsahuje ještě Season Pass, který zajistí přístup k dalším 14 budoucím konzolovým balíčkům. Půjde tedy o obsah, jenž za čtyři roky vyšel pro PC.

Svou zoologickou zahradu si budete moci vybudovat v různých režimech, včetně kariéry, výzvy nebo sandboxu, kde máte volné ruce. Navíc hra na konzolích bude mít české titulky, stejně jako na počítačích.

Nahoře trailer a tady dole naše recenze PC verze.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Studio Frontier Developments na Twitteru naznačilo příchod Planet Zoo na konzole, aby si budování a stavbu vlastní zoologické zahrady mohli užít další hráči. V současné době ale nevíme, na jaké konzole. Planet Coaster je dostupný na dvou generacích PlayStationu a Xboxu. Stejné verze očekáváme v případě Planet Zoo.

Zatím jde pouze o náznak z krátkého videa na sociální síti, kde vidíme ovladač na stolku. Vydání na konzole dává smysl, když britská společnost nedokázala uspět s expanzí do nových žánrů. Real-time strategie Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin se ukázala jako propadák a zájem hráči nemají ani o F1 Manager. Proto se ve Frontieru rozhodli vrátit ke kreativním manažerským simulacím. V plánu je vydat novou manažerskou hru v každém finančním roce 2025, 2026 a 2027.

Hra Planet Zoo původně vyšla v roce 2019 a navázala na Planet Coaster. Jde o duchovního nástupce Zoo Tycoonu.