Vývojářské studio DON'T NOD, které stojí za hity jako Life is Strange nebo Vampyr, přijelo na Gamescom se svým chystaným akčním RPG Banishers: Ghosts of New Eden. V nové ukázce, kterou publikoval YouTube kanál ENFANT TERRIBLE, se můžeme podívat ne poutavý šestiminutový gameplay, který odhaluje jednotlivé mechaniky a vizuální krásy hry.

Titul využívá Unreal Engine 5 a jde to znát. Těšit se můžeme na povedené grafické zpracování herního světa – Severní Ameriky na konci 17. století – a ještě více okouzlující světelné efekty, a to zejména v soubojích s nadpřirozenými bytostmi. Pěkně vypadají i postavy během cutscén.

Soubojový systém ve velkém sází na blokace, úskoky, kotrmelce a správné načasování. Kromě zbraně nablízko bude možné využívat také pušky nebo speciální útoky. To vše je krásně demonstrováno v první minutě při intenzivní potyčce s podivnou čtyřnohou příšerou označenou jako „The Beast“, která působí jako boss.

Na konci ukázky se poodhaluje nabídka s možnostmi pro odpočinek, evoluci, rychlé cestování a inventář. Podobně jako v dalších RPG titulech budeme moct svého hrdinu vybavit doplňky, jako jsou amulety, prsteny nebo náramky, které mu vylepší statistiky. Jednotlivé předměty patrně půjde vylepšovat, ale potřeba k tomu budou speciální materiály.

Ve hře na vás čeká silný a intimní příběh. Hrát budete za Anteu Duarte a Reda mac Raitha. Jde o milence a takzvané Banishery –lovce duchů, kteří přísahali, že budou chránit živé před hrozbou duchů a přízraků. Ovšem Antea jednoho dne tragicky zemře, ale její duše neodejde do posmrtného života a na nás čeká zoufalé hledání způsobu, jak ji z tohoto neštěstí vysvobodit.

Banishers: Ghosts of New Eden vychází 7. 11. na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. K dispozici má být i sběratelská edice pro všechny platformy, ale bohužel, české titulky v plánu nejsou.