Aktualizace: Tvůrci Lords of the Fallen ze studia Hexworks na sociálních sítích potvrdili vývoj pokračování. Těšit se na něj máme v roce 2026 ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Chtějí přinést co nejlepší herní zážitek.

Více v původní zprávě níže (pod tweetem).

PŮVODNÍ ZPRÁVA (18. 6. 2024)

Polská společnosti CI Games potvrdila Lords of the Fallen 2. Restart akčního RPG ve stylu souls-like, který je zasazený do temného světa, vyšel v loňském roce a vedl si dobře z pohledu recenzí i prodejů. Během prvních deseti dnů se prodalo milion kopií.

Druhý díl vzniká pro počítače, PlayStation 5 a Xbox Series X/S v Unreal Enginu 5. PC verze bude dostupná výhradně na Epic Games Store. Epic má totiž výhradní práva na celosvětovou distribuci po celou dobu životního cyklu hry. U jiných platforem zůstávají veškerá práva v CI Games.

Uvidíme, zda tato spolupráce přinese nějaké výhody. CI Games totiž nevytváří hry s obrovským rozpočtem. Epic by mohl do projektu přinést další miliony dolarů, které by mohly pozvednout kvalitu.

„Nové Lords of the Fallen dělá spoustu věcí dobře a velmi obstojně stojí oběma nohama pevně na zemi. Zároveň ale proti silnému větru a semtam dokáže u všech svých částí nezanedbatelně klopýtnout. Pro veterány souls-like titulů jde ovšem o skvělý zážitek, který se s postupným řešením technických problémů neměl minout,“ napsali jsme v recenzi.