Microsoft koupil studio Ninja Theory a oznámil, že pokračování originální akční adventury Hellblade vyjde jako exkluzivní titul konzole Xbox Series X. Už při oznámení jsme spekulovali o tom, jestli Microsoft bude pokračovat v nastolené strategii vydávání xboxových her na PC. Ostatně, herní předplatné Xbox Game Pass běží kromě konzole i na PC. 

Nyní je jasné, že bude. Marketingový manažer Microsoftu pro Xbox Aaron Greenberg odpověděl na svém twitteru na dotaz fanouška, zda Senua’s Saga: Hellblade II vyjde i na PC, pozitivně: „(Hra) byla vytvořena exkluzivně pro Xbox a PC,“ napsal doslova.

Otazník stále visí na datem vydání. Můžeme opět jen spekulovat, že se hra objeví na trhu před Vánoci roku 2020 jako launchový titul nového Xboxu. Pokud Microsoft nijak nepřehodnotil strategii, na PC by se teoreticky měla objevit ve stejnou dobu. 

Mezitím si můžete koupit jedničku ve slevě na Steamu anebo si aspoň ozdobit plochu monitoru, mobilu či tabletu povedenými tapetami (až 8K rozlišení), které vývojáři zveřejnili na svém twitteru. Na stejném místě se mimochodem objevil také cosplay hlavní představitelky hry Senuy v podání Češky Shial, která před nedávnem nastoupila na pozici grafičky v CD Projekt RED.