Společnosti Electronic Arts a BioWare lákají na Dragon Age: The Veilguard prostřednictvím skladatelů hudby. Spoluautory soundtracku jsou Hans Zimmer a Lorne Balfe.

„Epické příběhy se hodí k epické hudbě a příběhová tapiserie, kterou BioWare utkalo ve hře The Veilguard, mě nikdy nenechala bez inspirace, ať už v okamžicích zářivého hrdinství, nebo nejtemnějších emocionálních nástrah hry,“ řekl Zimmer. „Jsem hrdý na to, že jsem mohl s Lornem a celým týmem designérů sdílet cestu vytváření hudebního podkresu pro nejnovější dobrodružství Dragon Age.“

Balfe dodal: „Svět Dragon Age je bezprecedentní pohlcující zážitek a nikdy nebyl takový jako v Dragon Age: The Veilguard. Vytvoření této hudby společně s Hansem Zimmerem nám umožnilo vnést do říše Thedas novou epickou majestátnost... Nemohu se dočkat, až si lidé tuto hru zahrají.“

Hans Zimmer je německý hudební skladatel, který je autorem hudby do mnoha filmů. Má ocenění za filmy jako Duna, Interstellar, Počátek nebo Šifra mistra Leonarda. Ve světě her se zas tak často nepohybuje. S Ironem Zurem vytvořil soundtrack pro Ashfall.

Lorne Balfe je skotský skladatel a hudební producent, který se v herním světě objevil také naposledy u FIFA 19. U filmů jsou to Mission: Impossible Odplata – První část, Gran Turismo, Tetris či Black Adam.

Při čekání na vydání hry si můžete poslechnout hlavní skladbu od Hanse Zimmera. Dragon Age: The Veilguard bude dostupné od 31. října/októbra na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.