Série Trine je známá především díky kooperaci mezi postavami, která funguje opravdu dobře. Postavy si navzájem pomáhají a postup hrou je tak jednodušší a zábavnější. Grafika a prostředí vypadají skvěle, přičemž práce s prostředím je často důležitá k vyřešení hádanek a puzzlů.

Už v březnu jsme se dočkali prvního oznamovacího traileru na pokračování série s názvem Trine 4: The Nightmare Prince. Následně na E3 2019 jsme dostali i gameplay jak single playeru, tak hlavně co-opu. Ve hře máte 3 postavy, přičemž každá má určité schopnosti. Pokud hrajete sami, tak je potřeba postavy střídat, abyste mohli určitými hádankami projít. Zajímavější je pak kooperace, kde každý hráč hraje za jednu postavu s unikátními schopnostmi. Díky těmto schopnostem pak můžete manipulovat s prostředím tak, abyste vyřešili hádanky a puzzly, které na vás ve hře čekají.

Hra stejně jako třetí díl nabízí takzvaný 2,5D rozměr, hra je z pohledu z boku, ale máte možnost chodit nejen do stran, ale i dopředu a dozadu a ještě víc tak můžete využívat prostředí pro plynulý průchod hrou. Level design je tak více zábavný a není to jen klasická 2D hra. Vývojáři si navíc vzali kritiku z třetího dílu k srdci a snažili se tak i napravit několik chyb, které třetí díl obsahoval. Mimochodem 2,5D jsme měli již ve třetím díle a mělo se pak dostat i na plné 3D, vývojáři od toho nakonec upustili, což je samozřejmě dobře. 2D a potažmo 2,5D ke hře, grafice, prostředí a celkovému level designu sedí a ani hráči předchozích dílů si nedokázali představit, jak by hra vypadala ve 3D.

Trine 4 s kouzelnou grafikou nabízí i zajímavý příběh. Hrdinové Amadeus, Pontius a Zoya jsou vyslání, aby našli prince, který má kouzelné schopnosti a bohužel i noční můry, jak vypovídá název hry.

Princ Selius trpí intenzivně temnými sny a díky jeho magickým talentům se monstrózní noční můry dostanou do reality a způsobí zmatek v probouzejícím se světě. Amadeus, Pontius a Zoya musí najít postiženého prince a vyřešit zoufalou situaci dříve, než bude svět pohlcen stíny z z princových nočních můr,” popisují příběh vývojáři.

Trine 4: The Nightmare Prince vychází již letos, konkrétně 8. října na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch. A jak se hra líbí vám? Případně hráli jste předchozí díly?