Společnosti Gun Media vyprší licence na Pátek třináctého a dle dnešního oznámení ji neplánuje obnovit. To se dotkne asymetrické multiplayerové hororové akce Friday the 13th: The Game. Ta se přestane 1. 1. 2024 prodávat ve fyzických i digitálních kopií.

Co se týče hráčů, co hru mají, tak zůstane hratelná minimálně do 31. 12. 2024. Není jasné, kdy bude Friday the 13th: The Game úplně uzavřené. Nicméně vývojáři se budou snažit nalákat další hráče a budou titul prodávat za 5 dolarů/eur. Každý dodatečný balíček potom bude za 1 dolar/euro.

„Děkujeme naší komunitě za oddanost, kterou projevila Friday the 13th: The Game a Gun Interactive jako celku. Jsme rádi, že hra bude žít ještě nějakou dobu a nadále si ji budou moci užívat všichni, kteří ji již vlastní,“ dočteme se v prohlášení.

Friday the 13th: The Game vyšla v roce 2017 pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. V roce 2019 se dostala i na Nintendo Switch. Je nutné dodat, že k vypnutí serverů došlo formálně téměř před těmi lety. Současní hráči mohou hrát online pouze prostřednictvím peer-to-peer matchmakingu nebo offline s boty.

Licenci na Pátek třináctého má teď někdo jiný. Chystá zatím neoznámenou hru.