V pražském studiu SCS Software pokračuje vylepšování map kamionových simulátorů. Malý tým dvou až čtyř lidí poslední dva roky pracuje na přepracování Německa. Hráči Euro Truck Simulatoru 2 se mohou těšit na propracovanější města Kolín nad Rýnem, Düsseldorf, Dortmund a Duisburg.

„Všechna města byla od základu přepracována,“ prozrazuje Iva, jedna z designérek map. Předešlou mapu hodili do koše, protože Porýní příliš nereprezentovala. „Vytvořili zcela novou strukturu měst, která více odráží oblast kolem Rýna. Snažili jsme se v mapě maximálně využít naše prostorové možnosti a zachytit Porýní co nejrealističtěji, což zahrnuje hustotu obyvatelstva, průmysl a nakonec i jeho rozlohu. Oproti základní mapě to bude velká změna,“ pokračuje Iva.

„Jednou z největších změn, které si hráči všimnou, je hustota silniční sítě. Nyní bude možné nahlédnout do samotného srdce některých měst a objevit kontrast mezi průmyslovou zónou a samotným centrem. Troufám si říct, že jsme z každého města zachytili to nejlepší!“ 

Ani tým American Truck Simulatoru nezahálí. V nové galerii ukazuje vylepšený Yosemitský národní park, který je součástí celkového přepracování Kalifornie. Ta se nachází už ve třetí fázi.

„Yosemitský národní park se rozkládá v drsném pohoří Sierra Nevada v Kalifornii a nabízí úctu budící žulové vrcholy, majestátní vodopády a nedotčenou divočinu. Ačkoli se za normálních okolností nejedná o oblast, kterou by směly projíždět nákladní automobily, nemohli jsme se obejít bez přepracování této oblasti od základu, abychom ji dostali na úroveň našich současných standardů kvality,“ vysvětluje zástupce SCS Software.

Jedním z výrazných prvků jsou nové modely žulových skal. Pokud se budete chtít Yosemitským národním parkem ve hře kochat, tak po aktualizaci vyrazte z Modesty do Lee Viningu po silnici CA-120. „Vřele doporučujeme zastavit se na některé z vyhlídek, které v oblasti najdete, včetně Olmsted point, Lake Vista Point nebo Rainbow Pool Day Use Area.“

V rámci třetí fáze vylepšení Kalifornie bude možné Yosemitský národní park navštívit. Najdete ho přímo na mapě GPS. Z Modesty se budete moci dostat k vjezdu Big Oak Flat, kde najdete informační stanici. Pokud vyrazíte ze směru od Lee Vining, můžete se dostat k vjezdu Tioga Pass.

Bohužel ani v jednom případě nebylo sděleno datum, kdy aktualizace vyjdou. V SCS Software pracují ještě na rozšíření mapy o Řecko a severní oblasti Norska, Finska a Švédska. Tvůrci American Truck Simulatoru zase kutí DLC s Nebraskou, Arkansasem a Missouri.