SCS Software představili v pořadí jedenácté rozšíření pro Euro Truck Simulator 2. Hráči oblíbené kamionové simulace se po Řecku mohou těšit na další rozšíření mapy. Tentokrát prozkoumáme severní oblasti Norska, Finska a Švédska.

Nordic Horizons DLC je v rané fázi vývoje. Pražské studio upozorňuje na rozsah dodatečného balíčku. Na hráče má čekat rozsáhlá plocha s nesčetnými kilometry silnic k prozkoumání. To si samozřejmě žádá svůj čas. V teaser traileru ani na prvních obrázcích bohužel není vidět sníh, ale dojít by na něj mohlo. SCS Software si ho totiž vyzkoušeli v nedávné speciální vánoční události, kde dokonce sníh ovlivňoval jízdu.

„S desítkami měst, malebných městeček a nádhernou krajinou, která čeká na prozkoumání, slibuje Nordic Horizons rozsáhlý a rozmanitý herní zážitek. DLC představuje typickou severskou architekturu s krásnými, často červenými dřevěnými domy, farmami a stodolami, které dodávají virtuální krajině autenticitu. Ponořte se do vikingské historie, která se proplétá do DLC a dodává vaší cestě historický nádech,“ uvádějí tvůrci.

„Můžete se těšit na prozkoumávání rozlehlých norských fjordů až k Severnímu ledovému oceánu, občasné přejíždění úchvatných mostů nebo projíždění podvodních tunelů. Zážitek je umocněn zahrnutím velkého počtu úzkých silnic, které nabízejí jedinečnou výzvu pro řízení. Po cestě dávejte pozor na soby, jejichž přítomnost dodá vaší vyhlídkové trase nádech divoké zvěře. Rybářské vesničky rozeseté podél pobřeží ještě více ponoří hráče do bohaté pobřežní kultury.“

„Projeďte švédským Norrlandem po hlavní silnici E4 podél východních osídlených oblastí a poté se vydejte na západ do pustých kopců skandinávských hor podél norské hranice. Cestou narazíte na průmyslové oblasti s doly a papírnami, které vašemu dobrodružství s kamionovou dopravou dodají další vrstvu realismu.“

Finské Laponsko se svými hustými jehličnatými lesy až po rozlehlou pustou tundru představuje ostrý kontrast k jižní části země,“ dodávají. V oblasti nákladní dopravy má DLC vzdávat hold bohaté historii Skandinávie. Ta je domovem ikonických značek jako Scania a Volvo. Milovníci nákladních vozidel mají ocenit autentické ztvárnění odkazu nákladní dopravy v regionu.