Za pár měsíců spatří světlo světa pokračování simulátoru Spintires: MudRunner. Z původního Spintires se postupem času vyvinul samostatný MudRunner a nyní na fanoušky toho žánru čeká SnowRunner. Jak název napovídá, tentokrát nebude vašim nepřítelem pouze bahno a rozbouřené vody, ale také sníh a zamrzlá jezera.

Ve výkonných strojích budete dobývat extrémní otevřená prostředí a snažit se přepravit náklad přes kluzké bahno, do něhož se budou bořit kola vašeho těžkého vozidla, stejně tak rozbouřené vody, sníh a zamrzlá jezera. Vše s cílem získat lákavou odměnu a odemknout si nové předměty. Postupem hrou budete rozšiřovat svůj vozový park a vylepšovat ho, včetně sacích šnorchlů a vylepšení pneumatik o řetězy.

Těžký terén budete moci zdolávat sami, případně v kooperativním multiplayeru pro čtyři hráče. Počítá se i s možností obohatit své zážitky o komunitní modifikace - ty budou časem dostupné i na konzolích. Sami vývojáři připravují 40 vozidel od značek jako jsou Ford, Chevrolet a Freightliner.

Cílem tvůrcům je přinést hráčům nejpropracovanější simulátor, který se soustředí na fyziku terénu. Například při jízdě po trávě a v písku je větší pravděpodobnost, že se zaboříte, zatímco u asfaltu, betonu a skály se můžete spolehnout na výkon svého vozu. To dobře znají hráči předešlého dílu. Tentokrát ale vývojáři zapracovali do hry neviditelnou masku vlhkosti, která není pořádně vidět, ale je větší pravděpodobnost, že se do modré půdy budou bořit kola těžkých strojů.

Zasněžené povrchy mají různou hloubku sněhu. Vozidla se ve sněhu budou chovat odlišně a na jejich chování má vliv právě hloubka sněhu. U vody zase platí, že těžká vozidla nejsou řekou tolik ovlivněna, zatímco lehčí vozidla jsou náchylnější a voda je může začít unášet. Novinkou jsou různé druhy šnorchlů, které mění maximální hloubku vody, do které může být vozidlo ponořeno, aniž by se poškodilo.

V neposlední řadě vývojáři počítají s postupným obohacováním hry o placené balíčky. Z toho důvodu chystají Season Pass. O něm nám ale detaily prozradí až později. Při vydání hry budou součástí tři regiony - Michigan, Aljaška a ruský Taymir (Tajmyrské jezero) s bažinami. Každá oblast se skládá z několika map, mnohé z nich jsou několikrát větší než mapy v MudRunneru. Na obrázcích vidíte všechny tři regiony.

SnowRunner vyjde na PlayStation 4, Xbox One a PC během letošního roku.