Vývojáři z francouzského studia Dontnod pokračují v postupném představování svého spektrálního akčního RPG Banishers: Ghosts of New Eden. Tentokrát nám v krátkých videích poodhalují podivné nepřátele. Jde spíše o všelijaké příšery, kterým budeme v temném světě od autorů Vampyre čelit. Na konci je naznačeno nějaké velké monstrum.

Druhé video se zaměřuje na rituály. Obřad vyvolá ozvěny minulosti, díky nímž odhalíte nevyřčené pravdy. Jinými slovy odhalí zajímavé detaily a informace o herním světě. Abyste rituál mohli provést, potřebujete nasbírat potřebný materiál a suroviny.

Třetí krátké video nám umožňuje poznat dva lovce duchů a milence. Antea a Red se možná neshodnou ve všem, ale jedna pravda je spojuje. Tou je jejich nezlomná láska. Je ale dost silná na to, aby při záchraně obětovali živé?

Hra se odehrává v New Edenu roku 1695. Antea Duarte a Red mac Raith jsou milenci a Banisheři, lovci duchů, kteří se zavázali chránit živé před hrozbou přežívajících duchů a přízraků. Po katastrofální poslední misi je Antea smrtelně zraněna a stává se jedním z duchů, které nenávidí. Ve strašidelné divočině Severní Ameriky pár zoufale hledá způsob, jak osvobodit Anteu z jejího prokletí.

Banishers: Ghosts of New Eden vyjde 13. 2 pro PS5, Xbox Series X/S a PC. Konzolové verze jsou dostupné nejen digitálně, ale také v krabičce.